<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nincs több mint másfél éves a cég, de már meggyűlt a baja az adóhatósággal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. február 9-én végrehajtást indított az Első Magyar Léghajógyár Kft.-vel szemben - vettük észre a társaság cégkivonatában.

Ez azt is jelenti, hogy a cég valamilyen adótartozást halmozott fel, vagy késedelmi pótlékkal befizetésével maradhatott el. Mindenesetre a végrehajtás megindítása nem jelenti automatikusan a cég megszűnését, gyakran látni arra példákat, hogy akár pár nap, akár pár hónap után az adóhivatal megszünteti az eljárást miután az érintett cég rendezte tartozását a NAV felé.

Hamar meggyűlt a baj a NAV-val (Fotó: MTI)Hamar meggyűlt a baj a NAV-val (Fotó: MTI)

Mint arról lapunk elsőként beszámolt, ahogy arra a cég elnevezése is utal, légi, űrjármű gyártásával terveznek foglalkozni a tulajdonosok, akik köre a cég megalapítása óta megváltozott. A Kft.-t ugyanis három cég alapította:

  • többségi tulajdonrésze volt a debreceni RTS Vízvágó Kft.-nek,
  • mellette a kecskeméti Edubox Kft.,
  • és a nyírlugosi Mopi-Trade Kft. rendelkezett tulajdoni hányaddal.

Két hónappal később a többségi tulajdonos, RTS Vízvágó Kft. a tulajdonrészéből 600 ezer forint névértékű részt eladott az izraeli Atlas LTA Advanced Technology nevű cégnek. Erre rá két hónappal a kecskeméti Edubox Bt. is eladta üzletrészét, a 450 ezer forint névértékű részesedést 450 ezer forintért Dzsudzsák Balázs vásárolta meg. Ezzel 15 százalékos részesedést szerzett az Első Magyar Léghajógyár Kft.-ben. Jelenleg tehát 4 tulajdonosa van a cégnek:

  • 50 százaléka van az RTS Vízvágó Kft.-nek,
  • 20 százaléka az Atlasnak,
  • 15-15 százaléka pedig a Mopi-Trade-nek és Dzsudzsák Balázsnak.

A legesélyesebb, hogy a cég az izraeli Atlas projektnének megvalósításának lehetne részese. Az Atlast ugyanis az ukrán származású Gennadij Verba alapította néhány izraeli barátjával közösen azzal a céllal, hogy „a levegőnél könnyebb” járműveket: léghajókat, gázzal működő ballonokat és más szálló légieszközt gyártson a lehető legmodernebb dizájn és technológia alkalmazásával.

Dzsudzsák Balázs a léghajógyártással foglalkozó cég után tovább bővítette céghálóját és tevékenységi köreit: a sportszerkereskedelemmel, egészségüggyel és léghajó-gyártással foglalkozó cégek után 2021. novemberében alapította meg többedmagával a BGZN Tüzép Kft.-t budapesti székhellyel és 3 millió forintos törzstőkével. Az üzletrészeken hárman osztoznak: a debreceni focista és Erdélyi Zoltán 33-33 százalékot, a csömöri illetőségű Gyöngy Gábor 34 százalékot birtokol. A cég főtevékenysége fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelme lett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.