A teherautógyárak is leépítenek


A személyautókhoz hasonlóan értékesítési nehézségekkel küzd a teherautó-gyártás is: legutóbb a szakma két vezető cége, a német MAN és a Daimler amerikai részlege, illetve a General Motors jelezte, hogy átmeneti leállásokkal, illetve gyárbezárásokkal mérsékli termelését.

Játék
http://www.marczibanyi.hu/


Ezúttal a felújított Marczibányi Sportlétesítménybe nyerhet két játékosunk bérletet!

10-ből 7-et 50 ezerért!

A MAN elnökének tájékoztatása szerint a kereslet jövőre várható zsugorodása miatt a csoport visszafogja gyártását, sőt, már az idén csökkentik a kikölcsönzött dolgozók létszámát. A vállalatnál jelenleg 2200 ilyen alkalmazott van. Ugyanakkor az elnök szerint a világszerte 55 ezer fős törzsállományt nem érinti a leépítés.

Emellett átmeneti leállásra is készül a MAN: az ausztriai Steyrben lévő üzemében - ahol minden harmadik MAN teherautó készül - október vége és karácsony között hét pénteki napon leáll a termelés. A döntés súlyosan érintheti a felső-ausztriai iparváros dolgozóit, hiszen a másik legfontosabb munkaadó, a BMW is jelezte, hogy a gyengülő kereslet miatt novemberben több napra leállítja a motorgyártást.

Az idei év azonban egyelőre még jól alakul a MAN számára, várhatóan elérik az eredetileg kitűzött célt, a 100 ezres értékesítést, és ezzel újabb rekordot állítanak fel.

Nem jobb a helyzet az Egyesült Államokban sem: a Daimler tervei szerint két teherautógyárat zár be az Egyesült Államokban is Kanadában, és ezzel 3500 munkahely szűnik meg.

A General Mototrs is előbbre hozza egy wisconsini teherautógyár bezárását.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.