Úgy lett Mészárosé a balatonakali kemping, hogy volt, aki 70 millióval többet ajánlott érte


Vakszerencse.

Hétvégén derült ki, hogy a Mészáros Lőrincé lett a balatonakali óriáskemping. A 24.hu most arról ír, a vételezés elég furcsa volt.

A felszámolását végző CMB Holding Tanácsadó Kft. ugyanis már tavaly nyáron megpróbálta eladni a Strand kempinget, 370 millió forintért. Az érkező 333 milliós ajánlatot nem találták megfelelőnek, így a kemping nem kelt el. Idén egy új területet is hozzácsaptak, ami az irányárat 817 millió forintra módosította. Erre januárban egy 370 millió forintos ajánlat érkezett, ami szintén nem volt elég, a pályázatot érvénytelenítették. Márciusban azonban ismét kiírták, változatlan tartalommal, az erre érkező 300 millió forintos ajánlatot pedig csont nélkül elfogadták.

A nyertes cég a Zion Europe Kft., melyet januárban alapított egy Seychelle-szigeteki cég, a DENTHOLM CORP.. Ennek lett a vezetője májusban Linczényi Aladin Ádám, aki a Konzum Nyrt. egyik igazgatósági tagja is, a Zion tulajdonosa pedig BLT Ingatlan Kft. lett, mely a Konzum Nyrt. közvetett érdekeltségébe tartozó BLT Group Zrt. leányvállalata. A Konzum pedig Mészáros Lőrinc cége.

Az egész sztori lényege, még egyszer, röviden:

egy 817 milliós kemping úgy került Mészáros Lőrinchez 300 millióért, hogy egy másik ajánlattevő 70 millióval többet adott volna érte.

FRISSÍTÉS: Az eredeti cikkben tévesen azt állítottuk, hogy a kemping Balatonakali önkormányzatáé volt, ezzel szemben azt a CMB Holding Tanácsadó Kft. adta el a felszámolás útján, mint azt Balatonakali Önkormányzata jelezte. Az önkormányzat arról is tájékoztatott, hogy ők a 24.hu-val szemben nem tudnak arról, hogy második nekifutásra bármilyen területet hozzácsatoltak volna a kempinghez, viszont az új tulajdonos egy 50 méteres területrészt átad majd az önkormányzatnak, hogy azon közterületet, parti sétányt alakíthassanak ki.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.