<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hiába tűnt úgy a hétfői kereskedés elején, hogy az amerikai tőzsdeindexek felfele vehetik az irányt, a görögök újabb agresszív leminősítése óvatosságra intette a befektetőket.

A záráskor a múlt hét végi szintek környékén álltak az indexek. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 1 ponttal 11952,97 pontra kúszott fel. Az S&P 500-as mutató 0,85 ponttal 1271,83 pontra nőtt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 4,04 ponttal, 0,15 százalékkal csökkent és 2639,69 ponton zárt.

A pénteki jelentős esés után némi korrekciót áraztak előzetesen a határidős indexek. Az árfolyamok kezdetben emelkedtek a hosszas, hetek óta tartó veszteséges szakaszt követően. Néhány elemző ugyanis úgy véli, ezeken a szinteken már kedvező befektetési lehetőséget kínáló alacsony árfolyamúak a részvények, így sok papírt érdemes vásárolni, például egy lehetséges felvásárlása miatt. A DJIA-30 és a S&P-500 index pénteken már sorban a hatodik egymást követő hetet fejezte be veszteséggel, a Nasdaq Composite index év eleje óta elért eredménye pedig a pénteki gyengüléssel veszteségbe fordult.

Hétfőn nem jelent meg a befektetők figyelmére érdemes makrogazdasági adat. Az olcsó részvények felvásárlására kínálkozó lehetőségek kihasználása mellett hétfőn javította a befektetői bizalmat számos vállalati egyesülési tervről érkezett hír is.

A fordulatot a befektetői hangulatban a S&P hitelminősítő görög adósbesorolásra adott újabb agresszív, három fokozattal történő leminősítése váltotta ki. A növekvő kockázatkerülés az olajipari és nemesfémipari részvényektől való szabadulás követte. Az olajárak zuhanni kezdtek, az arany határidős jegyzése csökkent.

MTI/mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.