TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. január 5. 09:41

A januári magánnyugdíjpénztári tagdíjakat már az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH) kell bevallani, valamint az adóhatóság által a Magyar Államkincstárnál magánnyugdíjpénztáranként megnyitott számlákra kell megfizetni - hívja fel a figyelmet az APEH a honlapján közzétett tájékoztatóban.

A korábbi időszakokra vonatkozó bevallást és befizetést azonban még az illetékes magánnyugdíjpénztárak várják és a 2006. december 31-éig hatályos rendelkezések szerint benyújtott bevallások önellenőrzését is a magánnyugdíjpénztárakhoz kell benyújtani.

A számlaszámokat az APEH hivatalos lapjában, az Adó- és Ellenőrzési Értesítőben is közzéteszi, továbbá azok megtalálhatók az APEH honlapján is, a számlaszámok címszó alatt. Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) magánszemélyt terhelő 15 százalékos összegéből a magánnyugdíjpénztári tagdíjat nem kell kibontani és az illetékes magánnyugdíjpénztárnak megfizetni, abból az APEH utalja tovább a magánnyugdíjpénztárat megillető tagdíjrészt.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.