2007. január 5. 09:41

A januári magánnyugdíjpénztári tagdíjakat már az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH) kell bevallani, valamint az adóhatóság által a Magyar Államkincstárnál magánnyugdíjpénztáranként megnyitott számlákra kell megfizetni - hívja fel a figyelmet az APEH a honlapján közzétett tájékoztatóban.

A korábbi időszakokra vonatkozó bevallást és befizetést azonban még az illetékes magánnyugdíjpénztárak várják és a 2006. december 31-éig hatályos rendelkezések szerint benyújtott bevallások önellenőrzését is a magánnyugdíjpénztárakhoz kell benyújtani.

A számlaszámokat az APEH hivatalos lapjában, az Adó- és Ellenőrzési Értesítőben is közzéteszi, továbbá azok megtalálhatók az APEH honlapján is, a számlaszámok címszó alatt. Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) magánszemélyt terhelő 15 százalékos összegéből a magánnyugdíjpénztári tagdíjat nem kell kibontani és az illetékes magánnyugdíjpénztárnak megfizetni, abból az APEH utalja tovább a magánnyugdíjpénztárat megillető tagdíjrészt.

MTI/Menedzsment Fórum