2007. január 5. 09:41

A januári magánnyugdíjpénztári tagdíjakat már az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH) kell bevallani, valamint az adóhatóság által a Magyar Államkincstárnál magánnyugdíjpénztáranként megnyitott számlákra kell megfizetni - hívja fel a figyelmet az APEH a honlapján közzétett tájékoztatóban.

A korábbi időszakokra vonatkozó bevallást és befizetést azonban még az illetékes magánnyugdíjpénztárak várják és a 2006. december 31-éig hatályos rendelkezések szerint benyújtott bevallások önellenőrzését is a magánnyugdíjpénztárakhoz kell benyújtani.

A számlaszámokat az APEH hivatalos lapjában, az Adó- és Ellenőrzési Értesítőben is közzéteszi, továbbá azok megtalálhatók az APEH honlapján is, a számlaszámok címszó alatt. Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) magánszemélyt terhelő 15 százalékos összegéből a magánnyugdíjpénztári tagdíjat nem kell kibontani és az illetékes magánnyugdíjpénztárnak megfizetni, abból az APEH utalja tovább a magánnyugdíjpénztárat megillető tagdíjrészt.

MTI/Menedzsment Fórum

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!