2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A reggeli negatív nyitás után kicsit javítani tudott csütörtökön a BUX index, mely főleg az OTP másfél százalékos gyengülésének köszönhette, hogy nem lett nagyobb a plusz. A bankpapírokon kívül a többi blue chip erősödni tudott, miközben a forint is jól teljesített a fő devizákkal szemben.

23 374 ponton zárt csütörtökön a BUX index, ez 0,33 százalékkal volt magasabb a szerdai értéknél. A forgalom átlagos volt, a nap végére majdnem 20 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények többsége javítani tudott, csak az OTP lógott ki feltűnően lefelé a sorból. A bankpapírokért a záráskor 6000 forintot kellett adni, ami 1,48 százalékkal elmaradt a tegnapi szinttől. Eközben a Mol 0,61 százalékos felfelé araszolása 23 990 forintos árfolyamra volt elég, míg a Magyar Telekom három forinttal emelkedett, így 546 forintot ért.

Felemás napot zártak a piacon a gyógyszergyártók: a Richter 0,91 százalékos erősödéssel 36 480 forintig kapaszkodott fel, míg az Egis 19 470 forintos ára 0,36 százalékkal volt magasabb a tegnapinál.

Jó napja volt a forintnak a bankközi devizapiacon: délután 265,85-nél állt az euró jegyzése, ami 0,4 százalékkal volt alacsonyabb a szerdainál. A dollárral szemben 184,36-nál állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 218,24 forintba került, ami több mint egy százalékkal elmaradt a tegnapitól.

A vezető európai részvénypiacokon is pesszimista volt a hangulat egész nap: a londoni FTSE nem sokkal a zárás előtt 0,97 százalékkal állt tegnapi értéke alatt, míg a frankfurti DAX 1,31 százalékos mínuszban volt. Régiónkban a varsói WIG 20 0,37 százalékot veszített értékéből. A Wall Streeten bizonytalan hangulatban indult a nap délután: az első pár óra után a Dow 0,32 százalékkal állt tegnapi értéke felett, míg a S&P 0,14 százalékos mínuszban volt.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!