Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Az elmúlt évtized legrosszabb negyedévét produkálhatják az amerikai cégek, a Standard & Poor's 500 indexben szereplő cégek eddig átlagosan 24 százalékos eredménycsökkenséről számoltak be az egy évvel ezelőttihez képest.

A Standard & Poor's index 500 cége közül tegnapig 291 közölte második negyedéves gyorsjelentését, az eredmények átlagban 24 százalékkal voltak alacsonyabbak a tavalyi második negyedévnél - írja a Bloomberg. Július elején az elemzők még arra számítottak, hogy 11 százalékkal lesznek rosszabbak az idei számok, mint tavaly ilyenkor. A két ellenpont a pénzügyi- és az energiaszektor.

A pénzügyi szektor profitja az eddigi adatok alapján 87 százalékkal esett vissza, az elemzők arra számítottak, hogy 60 százalékos lesz a csökkenés. Az energiaszektor viszont 15 százalékos profitnövekedésről számolt be a tartósan magas olajárak miatt, a ConocoPhilips olajcég például történetének legjobb eredményét érte el. A pénzügyi cégek nélkül a többi vállalat profitja 8,5 százalékos növekedést mutatott.

A bankszektor főleg annak köszönhette kimagaslóan gyenge teljesítményét, hogy a Merrill Lynch és a Lehman Brothers összesen 7,43 milliárd dollárnyi veszteséget könyveltek el.

Az S&P 500 index cégeinek összes piaci értéke 11 300 milliárd dollár, az index a második negyedévet 3,2 százalékos mínusszal zárta, utoljára 2002-ben volt hasonlóan gyenge a második hat hónapos időszak. Idén már 14 százalékot bukott az index, ezért az első negyedévhez képest a második már fejlődést mutatott.

Az eddigi számok alapján az indexben szereplő ötszáz cég eredménye 24 százalékkal eshet vissza, ez 1998 óta a leggyengébb eredmény lenne. 2001-ben és 2007-ben volt példa arra, hogy 23 százalékkal csökkenjen az S&P 500 cégeinek eredménye, de ennél nagyobb esésre 1998 második negyedéve óta nem volt példa.

A technológiai szektor képviselői 21 százalékkal növelték eredményüket a második negyedévben, az Apple például 31 százalékkal ugott meg, a Google számai pedig 35 százalékos javulást mutattak tavalyhoz képest.

A tartósan magas olajár megdobta az energiacégek profitját, a ConocoPhilips például történetének legmagasabb nyereségét könyvelhette el. Az energiaárak szárnyalása ugyanakkor negatív hatással volt az autógyártókra és a légitársaságokra, melyek a magas üzemanyagárak miatt jelentős veszteségeket szenvedtek el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.