3p

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte a cégjegyzékbe az E-Star Alternatív Nyrt. alaptőkéjének új részvények forgalomba hozatalával történő felemelését - jelentette be a társaság hétfőn a BÉT honlapján.

Az E-Star alaptőkéje 26,400 millió forintról 525,314 millió forintra nő 49 891 445 darab A sorozatú, 10 forint névértékű, részvényenként 366 forint kibocsátási értékű törzsrészvény zártkörű forgalomba hozatalával.

A tőkeemelésre kijelölt gazdasági társaságok az E-Star Reorganizáció-01 Kft., az E-Star Transzfer-02 Kft., az E-Star Debt-Equity-03 Kft. és az E-Star Capital-Share-04 Kft., amelyek a  részvények keletkeztetése és hitelezők részére történő átruházása közötti időszakban nem rendelkeznek tényleges befolyással a társaságban, a megszerzett részvény alapján szavazati jogot nem gyakorolhatnak, a részvényeket a határozatképesség megállapításánál figyelmen kívül kell hagyni.

Az E-Star a tőkeemelés sikeres lebonyolításával és bejegyzésével jelentős lépést tett a csődegyezség sikeres végrehajtása felé, a végrehajtás esetleges kockázatai jelentősen mérséklődnek - közölte a társaság.

A cég haladéktalanul megkezdi a végrehajtás második szakaszát, a részvények megkeletkeztetésére és tőzsdei bevezetésére irányuló eljárásokat a PSZÁF, a Keler Zrt. és a BÉT előtt, majd ezt követően a részvények transzferálását a hitelezők részére a csődegyezségi megállapodásban foglaltak szerint.

A társaság felhívja a figyelmet arra, hogy a konverzió keretében kiosztandó részvényeket csak azok számára tudja transzferálni, akik az ehhez szükséges értékpapírszámla adataikat eljuttatták a társasághoz, és - amennyiben kötvényköveteléssel rendelkeztek - kötvényeiket a csődegyezségi megállapodásban foglaltaknak megfelelően transzferálták.

A budapesti székhelyű E-Star Magyarországon, Lengyelországban és Romániában fő tevékenységként hőtermeléssel és -szolgáltatással, kapcsolódó tevékenységként pedig elektromos energia előállításával, illetve ezek kereskedelmével foglalkozik, illetve Magyarországon közvilágítási rendszerek korszerűsítésével és üzemeltetésével is.

A társaság 2012. december 13. óta állt csődeljárás alatt. A hitelezők jelentős többsége támogatta a csődegyezséget, amelynek értelmében fennálló követeléseikért – legfeljebb 50 millió darab - E-Star törzsrészvényt kapnak. A biztosított, nem vitatott hitelezői követelés összege csaknem 492 millió forint, a nem biztosított, nem vitatott hitelezői követelés összege pedig csaknem 17,9 milliárd forint.

Az elsőfokú bírói döntés a társaság egyezségi megállapodás jóváhagyása iránti kérelmét 2013. július 11-én közzétett végzésében elutasította, a csődeljárást nem jogerősen megszüntette. A cég a Fővárosi Ítélőtáblához fellebbezett, amely szeptember 6-án jóváhagyta a csődegyezségi megállapodást, a csődeljárás megszüntetését.

Az E-Star 2013 első félévében nyereséges volt, adózás utáni eredménye 1,6 millió eurót tett ki.

Az E-Star papírjai a BÉT standard kategóriájában forognak, utolsó záróáruk szeptember 13-án 204 forint volt. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 575, a legalacsonyabb 80 forint volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!