<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Úgy tűnt, a hétfői izgalmak után kedden nyugodtabb nap jöhet némi emelkedéssel, ám az első fél óra plusza után elfogyott a lendület.

Továbbra sincs megegyezés az USA-ban a költségvetési plafon emeléséről, ám úgy tűnt ez hétfőn sem zavarta különösebben a részvénybefektetőket. Kedden az európai piacok pluszban nyitottak, és hasonlóan alakult a nyitás a pesti tőzsdén is.

Ami a markogazdasági és vállalati híreket illeti, inkább negatív információk láttak napvilágot. A vártnál gyengébb lett a német GfK fogyasztói bizalmi indexe, hasonlóképpen visszaesést mutatott az UBS által mért svájci fogyasztási index. Kedvezőtlenek lettek a ma közölt nagyvállalati eredmények is. Az elsőszámú svájci és német bank, a UBS, illetve a Deutsche Bank eredménye is visszaesett, ahogy az egyik legnagyobb európai olajvállalat, a BP sem tudott a várakozásoknak megfelelő számokkal előrukkolni.

A magyar tőzsdén a kezdeti optimizmus fél százalékos pluszt jelentett a BUX indexben, ám ez 10 óra után gyorsan elolvadt. Fél 11-kor a jelentősebb forgalmú részvények közül egyedül az OTP árfolyama haladta meg a hétfői záró értéket, 5570 forint körül kereskedtek a papírral. A hétfői nap végén beletolt pluszt adta le a Mol, melynek árfolyama 20400 volt. A Magyar Telekom árfolyama fél százalékkal csökkent, a távközlési részvény árfolyama 544 forint körül állt.

A gyógyszerpapírok kedden reggel is ellentétesen mozogtak, a Richter tovább csorgott lefele, 260 forintot veszítve 37220-on kereskedtek vele, míg az Egisre 18410-en kötöttek üzletet, ami 90 forinttal haladja meg a hétfői utolsó árat.

mfor.hu