2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Úgy tűnt, a hétfői izgalmak után kedden nyugodtabb nap jöhet némi emelkedéssel, ám az első fél óra plusza után elfogyott a lendület.

Továbbra sincs megegyezés az USA-ban a költségvetési plafon emeléséről, ám úgy tűnt ez hétfőn sem zavarta különösebben a részvénybefektetőket. Kedden az európai piacok pluszban nyitottak, és hasonlóan alakult a nyitás a pesti tőzsdén is.

Ami a markogazdasági és vállalati híreket illeti, inkább negatív információk láttak napvilágot. A vártnál gyengébb lett a német GfK fogyasztói bizalmi indexe, hasonlóképpen visszaesést mutatott az UBS által mért svájci fogyasztási index. Kedvezőtlenek lettek a ma közölt nagyvállalati eredmények is. Az elsőszámú svájci és német bank, a UBS, illetve a Deutsche Bank eredménye is visszaesett, ahogy az egyik legnagyobb európai olajvállalat, a BP sem tudott a várakozásoknak megfelelő számokkal előrukkolni.

A magyar tőzsdén a kezdeti optimizmus fél százalékos pluszt jelentett a BUX indexben, ám ez 10 óra után gyorsan elolvadt. Fél 11-kor a jelentősebb forgalmú részvények közül egyedül az OTP árfolyama haladta meg a hétfői záró értéket, 5570 forint körül kereskedtek a papírral. A hétfői nap végén beletolt pluszt adta le a Mol, melynek árfolyama 20400 volt. A Magyar Telekom árfolyama fél százalékkal csökkent, a távközlési részvény árfolyama 544 forint körül állt.

A gyógyszerpapírok kedden reggel is ellentétesen mozogtak, a Richter tovább csorgott lefele, 260 forintot veszítve 37220-on kereskedtek vele, míg az Egisre 18410-en kötöttek üzletet, ami 90 forinttal haladja meg a hétfői utolsó árat.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!