<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Úgy tűnt, a hétfői izgalmak után kedden nyugodtabb nap jöhet némi emelkedéssel, ám az első fél óra plusza után elfogyott a lendület.

Továbbra sincs megegyezés az USA-ban a költségvetési plafon emeléséről, ám úgy tűnt ez hétfőn sem zavarta különösebben a részvénybefektetőket. Kedden az európai piacok pluszban nyitottak, és hasonlóan alakult a nyitás a pesti tőzsdén is.

Ami a markogazdasági és vállalati híreket illeti, inkább negatív információk láttak napvilágot. A vártnál gyengébb lett a német GfK fogyasztói bizalmi indexe, hasonlóképpen visszaesést mutatott az UBS által mért svájci fogyasztási index. Kedvezőtlenek lettek a ma közölt nagyvállalati eredmények is. Az elsőszámú svájci és német bank, a UBS, illetve a Deutsche Bank eredménye is visszaesett, ahogy az egyik legnagyobb európai olajvállalat, a BP sem tudott a várakozásoknak megfelelő számokkal előrukkolni.

A magyar tőzsdén a kezdeti optimizmus fél százalékos pluszt jelentett a BUX indexben, ám ez 10 óra után gyorsan elolvadt. Fél 11-kor a jelentősebb forgalmú részvények közül egyedül az OTP árfolyama haladta meg a hétfői záró értéket, 5570 forint körül kereskedtek a papírral. A hétfői nap végén beletolt pluszt adta le a Mol, melynek árfolyama 20400 volt. A Magyar Telekom árfolyama fél százalékkal csökkent, a távközlési részvény árfolyama 544 forint körül állt.

A gyógyszerpapírok kedden reggel is ellentétesen mozogtak, a Richter tovább csorgott lefele, 260 forintot veszítve 37220-on kereskedtek vele, míg az Egisre 18410-en kötöttek üzletet, ami 90 forinttal haladja meg a hétfői utolsó árat.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.