2012. február 17. 09:46

Csütörtökön, a kedvező amerikai makroadatoknak köszönhetően ismét az optimizmus uralta a piacokat, így a forint gyorsan visszatért a 290 körüli szintre. Innen akkor léphetünk tovább, ha a görögök végre megállapodnak a hitelezőkkel, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjában.

EUR/HUF (288,50 – 291,50): Tegnap estére, ma reggelre ismét az optimistább kereskedők kerültek túlsúlyba, ezért a tegnapi 294-es árfolyam egy kitérőnek bizonyult, egyelőre legalábbis. Ma ugyanis 290,50 környékén indul a kereskedés, a trend pedig forinterősödésre hajaz. A görögök sorsa a legutóbbi információk szerint hétfőn dől el, akkor döntenek az Eurogroup képviselői. Most éppen azon tanakodnak a hitelezők, hogy mennyire lehetne csökkenteni a görögöknek felkínált, illetve felkínálandó majd 250 milliárd eurót (ebből már 110 milliárd folyósítva van). Tegyük hozzá, hogy pont az Eurogroup támasztotta nemrég a 130milliárd eurós következő etap feltételéül, hogy a görögök 325 milliós megszorításba menjenek bele. Ha megtörik a jég, és lesz hétfőn görög egyezség, akkor 288 alatti árfolyamokkal számolhatunk, míg ellenkező esetben, például, ha újabb halasztást jelentenek be, akkor a 295-ös magasságok lehetnek az irányadóak.
EUR/USD (1,3080 – 1,3200): Nem hisznek a hitelezők a görög ígéretekben, csak biztosítékok bebetonozásával lehetne egyről a kettőre jutni, de ez már sérti a görög önbecsülést. A hellének nem szeretnék, ha egy hitelezői bizottság dönthetne a kiadások jóváhagyásánál, márpedig erre a jelek szerint szükség volna. Az EUIMF-ECB trojka képviselői szerint az eddig vállalt megszorítások a jelenlegi gazdasági makropályával számolva arra lennének csupán elegendőek, hogy az elérni kívánt 2020-as 120 százalékos GDP arányos hiány 129 százalékos lenne. Tehát további lépésekre volna szükség. A megszorítás kevésbé jöhetne szóba, az adósságelengedés bizonyos mértékig annál inkább. Hétfőig még várható néhány fordulat a görög adósságdrámában, de addig is örüljünk annak, hogy az Egyesült Államokban négy éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségért folyamodók száma. Szintén a pozitív képet erősíti a vártnál magasabb újonnan kiadott építési engedélyek száma is. Az EUR/USD árfolyama a tegnapi 1,30 alatti kitérő után ma már ismét 1,31 felett jár, a dollár / forint kurzus pedig 221,50-nél tartózkodik.

CHF/HUF (239,00 – 242,00): CHF/HUF fronton szokásosan nincs változás, 1,2070-es centrummal kereskednek az EUR/CHF párban, ez a jelenlegi forintárfolyam alapján 240-241 körüli jegyzést jelent.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.