2p

Megvitatták az E-Star tulajdonosai a társaság nehéz likviditási helyzetéből fakadó továbblépési lehetőségeket és arra jutottak, hogy a csődeljárás elkerüléséhez a jelenlegi program folytatása, így az összes kötvény névérték alatti, diszkontált áron történő visszavásárlása, vagy a kötvények részvénnyé történő átalakítása szükséges - áll a cég hétfő reggel kiadott közleményében.

Az E-Star Nyrt. több, a társaság likviditási helyzetével kapcsolatos kérdést megvitatott és számos ezzel kapcsolatos döntést hozott november 2-án tartott közgyűlésén. A tulajdonosok felhatalmazták az E-Star Igazgatóságát, hogy további megállapodásokat kössön a már lejárt 2012/A, továbbá a 2014/A, 2015/A és 2016/C kötvények névérték alatti, diszkontált áron történő kifizetésére, illetve visszavásárlására vonatkozóan. A még le nem járt kötvényeket az E-Star külső finanszírozó által biztosított rövid távú, áthidaló forrásból vásárolhatja vissza, melynek biztosítékául a vállalat még szabad eszközei szolgálhatnak.

Mindezek mellett a részvényesi fórum több más lehetőséget is megvizsgált az E-Star kötvénytartozásainak rendezésével kapcsolatban. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy az Igazgatóság folytasson tárgyalásokat a kötvények részvénnyé történő átalakításának (részvénykonverzió) lehetőségével kapcsolatban. Ebben az esetben az E-Star jelenlegi hitelezői, azaz a kötvénytulajdonosok a vállalat részvényeseivé válnának úgy, hogy az E-Star új részvényeket bocsátana ki.

A fenti lehetséges irányok mellett, amennyiben az E-Star likviditási helyzete azt indokolttá teszi, illetve ha a kötvényesekkel folyó tárgyalások nem vezetnek eredményre, vagy a társaság ellen felszámolási eljárást kezdeményeznek, akkor az Igazgatóság kezdeményezheti a csődeljárás elindítását az E-Starral szemben.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!