2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Erősödtek pénteken az irányadó Wall Street-i tőzsdeindexek az energia- és nyersanyagipari részvények kedvező teljesítménye miatt.

A Dow Jones ipari index 0,31 százalékkal 12.441,58 pontra, az S&P 500-as mutató 5,41 ponttal, 1.331,1 pontra emelkedett. A technológiai Nasdaq Composite 13,94 ponttal, azaz 0,50 százalékkal nőtt és 2.796,86 ponton zárt.

Pénteken több adat is befolyásolta a piaci hangulatot. A Thomson Reuters és a Michigani Egyetem közös fogyasztói hangulatmutatója 74,3 pontra nőtt májusban az előző havi 69,8 pontról. Az elemzői becslés 72,4 pont volt.

Az amerikai munkaügyi minisztérium tájékoztatása szerint áprilisban a várakozásoknak megfelelő 0,4 százalékkal emelkedtek a személyi jövedelmek az Egyesült Államokban, a kiadások viszont a várt 0,5 százalék helyett 0,4 százalékkal növekedtek. A felülvizsgált adatok szerint márciusban a személyi jövedelmek 0,5 százalék helyett 0,4 százalékkal, a kiadások 0,6 százalék helyett 0,5 százalékkal növekedtek.

A Nomura elemzői szerint a világpiaci alapkezelők nettó 9,4 milliárd dollárral csökkentették értékpapír-állományukat a május 19-25. tartó héten, ami az elmúlt 10 hónap legmagasabb ilyen száma.

Az amerikai részvénypiacok hétfőn nemzeti ünnep miatt zárva tartanak.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!