<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Továbbra sem képesek az amerikai indexek korrekcióra, immár hatodik napja folyamatosan csökkennek. A Fed által ma publikált Bézs-könyv sem segített sokat, bár a gazdaság állapotáról Ben Bernanke által mondottakhoz képest jobb helyzetet tükrözött. Sokakat elbizonytalanított ugyanakkor a Fitch által kilátásba helyezett leminősítés.

Mínuszban zártak az irányadó New York-i részvényindexek a szerdai kereskedés során. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,18 százalékos csökkenéssel 12048 ponton zárt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,97 százalékkal 2675 pontra esett. Az S&P 500-as mutató 0,42 százalékkal 1279 pontra csúszott vissza.

Ugyan hat napja folyamatos az esés és sokan már korrekciót vártak, ám több tényező hatott ez ellen. Még kedden Ben Bernanke Fed-elnök meglehetősen borús képet festett az amerikai gazdaság növekedési kilátásairól, és beszédben nem esett szó egy újabb gazdaságösztönző célú mennyiségi monetáris enyhítő program indításáról sem. A befektetőket ráadásul a Fed mai jelentése, az úgynevezett Bézs könyv sem nyugtatta meg. Ebben ugyan a jegybank elnökéhez képest olyan információkat közöltek, mely szerint az amerikai gazdaság állapota megfelelő, és a növekedés tart. Bizonytalanságra adott ugyanakkor okot, hogy a növekedés üteme több körzetben megtorpant.

Nem tett jót a piacnak az sem, hogy az USA leminősítésre jelölését helyezte kilátásba szerdai londoni figyelmeztetésében a Fitch Ratings arra az esetre, ha a Fehér Háznak és a Kongresszusnak augusztus elejéig nem sikerül egyezségre jutnia az amerikai államadósság-limit emeléséről folyó vitában.

A kisszámú nyertesek között elsősorban kőolajipari vállalatok voltak, mert emelkedett az olaj ára azután, hogy a várakozásokkal ellentétben nem változtatott termelési kvótáján az OPEC. A blue chipek közül a Verizon távközlési vállalat részvényei növekedtek 1,5 százalékkal, azt követően, hogy az egyik befektetési bank vételi javaslatot tett a papírokra.

Az elemzők a következő napokra immár némi emelkedést valószínűsítenek, ám a gazdaság helyzetére tekintettel egyre többen fejezik ki az aggodalmukat. Így a jelenlegi szintekhez képest még akár komolyabb esés sem elképzelhetetlen.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.