2012. április 5. 10:13

Csütörtökön nap közben hét hónapos csúcsára erősödött a svájci frank az euróval szemben, ami azt is jelenti, hogy rövid időre a tavaly szeptember 6-án bejelentett küszöbérték, vagyis az 1,2-es szint alá süllyedt a jegyzés.

Csütörtökön 11 óra környékén a piac tesztelte a svájci jegybank által tavaly szeptember 6-án rögzített árfolyamküszöböt, melynek során egészen 1,990-ig erősödött a svájci frank az euróval szemben.

A svájci jegybank közbeavatkozására az árfolyam hamar visszakorrigált az 1,2-es kurzus felé. Majd az SNB közleményt adott ki, mely szerint továbbra is elszántak az árfolyamküszöbbel kapcsolatban, és ennek érdekében készek az euró korlátlan mennyiségű vásárlására is.

Ekkor a bankközi piacokon a forint az alpesi devizával szemben 247 forintig gyengült.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.