2012. április 5. 10:13

Csütörtökön nap közben hét hónapos csúcsára erősödött a svájci frank az euróval szemben, ami azt is jelenti, hogy rövid időre a tavaly szeptember 6-án bejelentett küszöbérték, vagyis az 1,2-es szint alá süllyedt a jegyzés.

Csütörtökön 11 óra környékén a piac tesztelte a svájci jegybank által tavaly szeptember 6-án rögzített árfolyamküszöböt, melynek során egészen 1,990-ig erősödött a svájci frank az euróval szemben.

A svájci jegybank közbeavatkozására az árfolyam hamar visszakorrigált az 1,2-es kurzus felé. Majd az SNB közleményt adott ki, mely szerint továbbra is elszántak az árfolyamküszöbbel kapcsolatban, és ennek érdekében készek az euró korlátlan mennyiségű vásárlására is.

Ekkor a bankközi piacokon a forint az alpesi devizával szemben 247 forintig gyengült.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.