Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Bírálja az Állami Számvevőszék a hivatásos szolgálat nyugdíjazási rendszerét, és azt javasolja a kormánynak: vizsgálja felül a rendelkezéseket annak érdekében, hogy a hivatásos állományúak nyugállományba vonulásának feltételei közelítsenek az általános feltételekhez.

Az ÁSZ a Vám- és Pénzügyőrség (VP) 2002-2008 közötti tevékenységét vizsgálva az ÁSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy a vizsgált időszakban összesen 842 fő ment a szolgálat felső korhatárának (57 év) betöltése előtt, átlagosan 43-48 évesen nyugdíjba, amelyre az adott években a Vám- és Pénzügyőrség 11-57 millió forint többletkiadást fordított. A számvevők szerint a rendszer a feladatellátás szempontjából célszerűtlen, többletköltséget jelent a testület és a költségvetés számára is.

Az ÁSZ ezért azt javasolja a kormánynak, hogy vizsgálja felül a hivatásos szolgálat nyugdíjazással kapcsolatos rendelkezéseit annak érdekében, hogy a hivatásos állományúak nyugállományba vonulása feltételei közelítsenek az általános feltételekhez. Azt is javasolják, hogy a kormány végezzen számításokat, elemzéseket arra vonatkozóan, hogy a kedvezmények különböző mértékei milyen költségvetési kihatással járnak, és ennek alapján kezdeményezze a jogszabály módosítását.

A VP ingatlangazdálkodásáról az ÁSZ azt állapította meg, hogy a nyilvántartás hiányos, nem pontos és nem naprakész, így nem biztosított, hogy a jogszabályban előírt pontos és megbízható adatok szolgáltatására vonatkozó kötelezettségének a szervezet eleget tegyen. Megjegyzik: a VP a költségvetési törvényekben meghatározott bevételi előirányzatait 2004-ben és 2005-ben alul-, 2006-ban és 2007-ben pedig túlteljesítette.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.