<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Több, egymás ellen ható információ is napvilágot látott kedden, így hullámzó volt a kereskedés. Az indexek a nap végén veszteséggel zártak.

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,20 százalékkal 12356 pontra gyengült. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,46 százalékkal 2746 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutató 0,08 százalékkal 1316 pontra süllyedt.

A hétfői esés után kedden a piacon azt várták, hogy visszapattannak az árak. Ezt alapozta meg, hogy a kereskedés előtt pozitív hír látott napvilágot, nőtt az új építésű lakóingatlanok értékesítése, az áprilisi eladások éves szintre vetítve 7,3 százalékkal nőttek a márciusi 8,3 százalékos bővülést követően. A szakértők stagnálást vártak áprilisra.

Több más tényező azonban a növekedés ellen hatott. Az amerikai központi bank richmondi területi igazgatóságának adatai szerint a közép-atlanti térségben májusban csökkent a feldolgozóipari aktivitás hét hónap folyamatos emelkedés után. A múlt héten jelentette a Fed New York-i és philadelphiai igazgatósága, hogy az általuk felügyelt térségekben a szakértők által vártnál lassúbb volt a feldolgozóipari termelés bővülése.

Gyengültek a banki részvények, miután a New York-i főügyész vizsgálatot indított egyebek között a JPMorgan Chase, a UBS és a Deutsche Bank jelzáloghitelezési tevékenysége kapcsán.

Az erősödő olajár nem gyakorolt egyértelmű pozitív hatást a nyersanyagvezérelt cégekre, a szektor nagyágyúja, az Exxon nőtt, de több olajcég is visszaesett.

A LinkedIn múlt heti bámulatos debütálása után újabb internetes cég nyűgözte le a befektetőket. A Yandex (YNDX), a legnagyobb orosz internetes cég lépett piacra a Nasdaqon. A Yandex-részvény keddi induló ára 25 dollár volt, a záráskor 38,84 dolláron jegyezték a papírt, ami 55 százalékos drágulás.

MTI/mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.