<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az egyre valószínűbb görög államcsőd miatt feszült hangulatra pénteken rátett egy lapáttal a Fidesz frakcióvezetőjének javaslata, mely szerint 180 forintos árfolyamon lehessen végtörleszteni a svájci frankos hiteleket, áll a Commerzbank napi kommentárjában. A pénteken kezdődött lejtmenet így hétfőn folytatódott. Orbán Viktor délutáni bejelentése várhatóan vagy levegőhöz juttatja a forintot, vagy megadja a kegyelemdöfést.

EUR/HUF (281,00 – 284,00): Az elmúlt hét nap is a kockázatkerülés jegyében telt el, a régiós devizák mindegyike gyengült az amúgy rossz formáját nyújtó euróval szemben, a forint és lengyel zloty szeptember elejétől számolva kevesebb, mint 5 százalékot gyengült az euróval szemben, de a dollárhoz viszonyítva a gyengülés mértéke már 10-11 százalékos. Péntek délutánig a térségbeli gyengülést végig a zloty vezette, majd amikor a hírügynökségek lehozták a Fidesz-frakció 180 CHF/HUF-os végtörlesztési tervét, akkor a forint átvette a vezető helyet a gyengülésben. A mai nap is a gyengülés jegyében telik, a 281-282 között imbolyog az árfolyam. Ma kora délután fog a miniszterelnök napirend előtt beszédet tartani, ahol várhatóan részletezi a CHF hitelek végtörlesztési javaslatát. A piacok meglehetősen idegesek, az OTP és az FHB részvények kereskedése nyitás előtt felfüggesztésre került. Az 5 éves magyar CDS-felár új éves csúcson található, 443 pont felett van, ez valószínűleg az általános kockázatkerülés mellett is azt mutatja, hogy az eddigi információk alapján nagymértékű bizonytalanságot szül a devizahitelesek megmentésének ötlete.

EUR/USD (1,4030 – 1,4120):
Feszültségek lakoznak az ECB-n belül: pénteken Jürgen Stark a központi bank vezető közgazdásza bejelentette a lemondását. Ő ugyan személyes indokokkal magyarázta a távozását, de valójában az ECB kötvényvásárlási programjával állt Stark úr szöges ellentétben, valószínűleg ezért vált meg a posztjától. Mindez olaj volt a tűzre, amúgy is egyre gyakrabban merül fel a görög csőd kérdése, illetve az, hogy a helléneket ki kell-e tenni az eurozónából, így nem is csoda, hogy az EUR/USD árfolyama két hét leforgása alatt 7 százalékot esett, ma reggel már 1,35-nél is járt az EUR/USD kurzusa, a dollár-forint keresztárfolyam már 208 felett található. Az euró gyengülését alapvetően az adósságproblémák és azok megoldását övező kétségek fűtik. Adatszempontból szegényes napunk lesz, de ettől még mozgalmas napunk lehet, a Görögországgal kapcsolatos információk irányíthatják a mai kereskedést.

CHF/HUF (232,00 – 235,00):
Jól jön most az EUR/CHF 1,20-as árfolyamküszöbe, a jelenlegi rossz hangulat alapján simán SNB védelem nélkül 1,05-1,10 között lehetne az euró a frankkal szemben, ami most a 282-es EUR/HUF árfolyamnál 256-268 CHF/HUF árfolyamot mutatna.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.