Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az egyre valószínűbb görög államcsőd miatt feszült hangulatra pénteken rátett egy lapáttal a Fidesz frakcióvezetőjének javaslata, mely szerint 180 forintos árfolyamon lehessen végtörleszteni a svájci frankos hiteleket, áll a Commerzbank napi kommentárjában. A pénteken kezdődött lejtmenet így hétfőn folytatódott. Orbán Viktor délutáni bejelentése várhatóan vagy levegőhöz juttatja a forintot, vagy megadja a kegyelemdöfést.

EUR/HUF (281,00 – 284,00): Az elmúlt hét nap is a kockázatkerülés jegyében telt el, a régiós devizák mindegyike gyengült az amúgy rossz formáját nyújtó euróval szemben, a forint és lengyel zloty szeptember elejétől számolva kevesebb, mint 5 százalékot gyengült az euróval szemben, de a dollárhoz viszonyítva a gyengülés mértéke már 10-11 százalékos. Péntek délutánig a térségbeli gyengülést végig a zloty vezette, majd amikor a hírügynökségek lehozták a Fidesz-frakció 180 CHF/HUF-os végtörlesztési tervét, akkor a forint átvette a vezető helyet a gyengülésben. A mai nap is a gyengülés jegyében telik, a 281-282 között imbolyog az árfolyam. Ma kora délután fog a miniszterelnök napirend előtt beszédet tartani, ahol várhatóan részletezi a CHF hitelek végtörlesztési javaslatát. A piacok meglehetősen idegesek, az OTP és az FHB részvények kereskedése nyitás előtt felfüggesztésre került. Az 5 éves magyar CDS-felár új éves csúcson található, 443 pont felett van, ez valószínűleg az általános kockázatkerülés mellett is azt mutatja, hogy az eddigi információk alapján nagymértékű bizonytalanságot szül a devizahitelesek megmentésének ötlete.

EUR/USD (1,4030 – 1,4120):
Feszültségek lakoznak az ECB-n belül: pénteken Jürgen Stark a központi bank vezető közgazdásza bejelentette a lemondását. Ő ugyan személyes indokokkal magyarázta a távozását, de valójában az ECB kötvényvásárlási programjával állt Stark úr szöges ellentétben, valószínűleg ezért vált meg a posztjától. Mindez olaj volt a tűzre, amúgy is egyre gyakrabban merül fel a görög csőd kérdése, illetve az, hogy a helléneket ki kell-e tenni az eurozónából, így nem is csoda, hogy az EUR/USD árfolyama két hét leforgása alatt 7 százalékot esett, ma reggel már 1,35-nél is járt az EUR/USD kurzusa, a dollár-forint keresztárfolyam már 208 felett található. Az euró gyengülését alapvetően az adósságproblémák és azok megoldását övező kétségek fűtik. Adatszempontból szegényes napunk lesz, de ettől még mozgalmas napunk lehet, a Görögországgal kapcsolatos információk irányíthatják a mai kereskedést.

CHF/HUF (232,00 – 235,00):
Jól jön most az EUR/CHF 1,20-as árfolyamküszöbe, a jelenlegi rossz hangulat alapján simán SNB védelem nélkül 1,05-1,10 között lehetne az euró a frankkal szemben, ami most a 282-es EUR/HUF árfolyamnál 256-268 CHF/HUF árfolyamot mutatna.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.