Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

A General Motors pénteken jelentette be, hogy a második negyedévben 15,5 milliárd dolláros veszteséget szenvedett, melynek jókora része éppen a megtakarítási terv és az elbocsátások miatt keletkezett.

A General Motors történelme során a harmadik legrosszabb eredményt érte el a második negyedévben. A cég amerikai eladásai visszaestek, emiatt leépítésre és költségcsökkentésre kényszerült, ennek egyszeri költségei viszont jelentősen növelték a veszteséget. Egy évvel ezelőtt még minimális profitot jelentett a GM, azóta azonban válságba került az amerikai autóipar.

A 15,5 milliárd dolláros veszteség részvényenként 27,33 dolláros mínuszt jelent, ez pedig a cég történetének harmadik legrosszabb negyedéves eredménye. 2007 hasonló időszakában még 891 millió dolláros nyereségről számolt be a vállalat. Azóta viszont jelentősen visszaestek belföldi eladásai részben a tartósan magas üzemanyagárak miatt, az amerikaiak egyre nagyobb része vált át alacsonyabb fogyasztású autóra a klasszikus amerikai járművekről.

A General Motors bevételei 8,5 milliárd dollárral estek vissza az egy évvel korábbi szinthez képest, így 38,2 milliárd dollárt tettek ki. Az eredményeket kicsit árnyalja, hogy a rekordveszteségből 9,1 milliárd dollár egyszeri kiadás volt. Ebből 3,3 milliárdba került 19 ezer ember leépítése, az ő végkielégítésük, 1,3 milliárd dollár pedig az egyik leányvállalat veszteségei miatt keletkezett.

A közel három hónapig tartó sztrájk, ami a GM egyik beszállítójánál történt, 197 millió dollárjába került az autógyárnak, mivel több mint 30 gyárat le kellett állítani. Az egyszeri kiadások nélkül a második negyedéves veszteség 6,3 milliárd dollár lett, de még ez is jelentősen meghaladja a várakozásokat. Ugyanis még így is részvényenként 11,23 dolláros veszteséget realizált a cég, miközben az elemzők 2,62 dolláros mínuszra számítottak. A bevételek is jelentősen elmaradtak: a 38,2 milliárdos érték több mint 6 milliárd dollárral marad el a szakemberek által várt 44,57 milliárd dollártól.

A kereskedés nyitása előtt New Yorkban 7,4 százalékkal lettek olcsóbbak a General Motors-papírok a tőzsdén.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.