<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Szegény kínaiak, nem tudnak mit kezdeni az egyre növekvő devizatartalékaikkal.

Látják, hogy a dollár veszélyes, és próbálják a pénzt másba rakni, valamibe, ahol nem hígítják teljesen szét a pénzt. Így hát megtalálták a japánokat. Rekordmennyiségben veszik a kötvényeiket. Mondhatom jó választás, egyik kutya, másik eb.

Egyébként ugyanebben a cipőben jár sok ázsiai jegybank is: egyre kevésbé akarnak venni amerikai állampapírokat s helyette veszik inkább a spanyolt, japánt, britet, stb. Úgy látszik nem értik, hogy mivel (szinte) minden nagy, fejlett gazdaság bajban van, a pénzhígítás mindenhol menni fog, mert igény az sajnos van rá. Természetesen a fenti folyamat tartja gyengén a dollárt, ami egészen addig fog tartani, amíg az európai adósságválság durva pénznyomtatásra nem készteti az ECB-t. Az ECB-t egyelőre a legprudensebb jegybanknak tartják, de ha kiderül majd, hogy ők sem jobbak a deákné vásznánál, ha bedőlnek a politikai nyomásnak, akkor az komoly percepcióváltáshoz vezethet mind a befektetők, mind a jegybankok között.

Másik téma: vakmajom kolléga mai írásával teljesen egyetértek: ha ekkora stimulus mellett alig van a világban növekedés, akkor mi lesz ha a stimulust el kell venni? Valószínűleg megarecesszió. Value befektetőknek valószínűleg érdemes pénzt tartalékolni a következő évekre: lesznek még olcsóbb eszközvásárlási lehetőségek. Magyarország is hasonló cipőben jár, itt a növekedést a német export meg az EU-s pénzek generálják, anélkül zéró a teljesítmény. Természetesen emellett minden tiszteletünk Széll Kálmáné, meg az egykulcsos adóé...

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.