2018. március 19. 10:59
mfor.hu

Szerdán derül ki, hogy módosítja-e alapkamatát az amerikai jegybank, a Fed. A piacok számára a kommentárok is fontosak lesznek.

A héten dönt az Fed az amerikai kamatszintről, a várható 25 bázispontos kamatemelést a piac már beárazta, a piaci szereplők inkább megosztottak abban, hogy 2018-ban 3 vagy 4 kamatemelés várható -e. Ezzel kapcsolatban február végén a Kongresszus előtt fontos beszédet tartott Jerome Powell, a Fed nemrégiben kinevezett elnöke. Kijelentette, hogy adócsökkentésekkel most már a fiskális politika is támogató, mely korábban fékezte a gazdasági növekedést, írta reggeli hírlevelében az Equilor. 

Powell szerint az infláció akár hosszú ideig is a célszint alatt maradhat, de a beérkező, egyéb makroadatoktól függően, 2018-ban folytatódhat a kamatemelési ciklus. Aláhúzta, hogy figyelni kell arra, hogy a költségvetési lazítás miatt ne hevüljön túl az amerikai gazdaság.

A dollár árfolyama szempontjából nagyobb kilengéseket okozhat a pénteki újabb határidő: múlt szeptember, december, majd idén január és február után ismét azzal kell szembenéznie az amerikai Kongresszusnak, hogy mivel tudják elfedni a költségvetésben keletkezett lyukakat. Február közepén a két vezető párt már megállapodott a következő két év kiadásainak főbb keretében, de a részleteket akár idén szeptemberig is egyeztethetik. Az is lehetséges, hogy a kiadásokat változatlanul hagyva "továbblökik" a folyamatot addig, amíg az ismét automatikus felfüggesztésre kerül- ez mindenképp a politikai konszenzushiány jele lenne.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!