2018. május 2. 08:45
mfor.hu

A várakozások szerint a mostani ülésen még nem nyúlnak a kamatokhoz, de a következő, júniusi találkozón ismét emelik majd.

Szerda este tart kamatdöntő ülést az amerikai jegybank, és várhatóan ezúttal kamattartásról fog határozni a tanács, írja reggeli hírlevelében az Equilor. A múlt heti adatok azt mutatták, hogy a gazdasági növekedés üteme némileg lassult, de így is sikerült meghaladni az előzetes várakozásokat.

Az inflációs folyamatok is kedvezőek, a jegybank által leginkább figyelt PCE magárindex 1,9 százalékos emelkedést mutatott, mely már csak egy hajszálnyival marad el a jegybank célszintjétől. A makrogazdasági folyamatok miatt a ma esti közlemény hangvétele a korábbinál némileg szigorúbb lehet, mely tovább erősítheti a dollárt, de az árfolyam szempontjából fontosabb lehet a pénteki átfogó munkaerőpiaci adatsor, azon belül a bérnövekedés üteme lehet meghatározó, az előzetes konszenzus alapján 0,2 százalékos havi növekedés várható.

A határidős árazások alapján jelenleg 35 százalék az esélye, hogy ma 25 bázispontos kamatemelésről fog határozni a Fed, és 93 százalék, hogy a következő, június 13-i ülésen teszi ezt meg.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.