2018. május 2. 08:45
mfor.hu

A várakozások szerint a mostani ülésen még nem nyúlnak a kamatokhoz, de a következő, júniusi találkozón ismét emelik majd.

Szerda este tart kamatdöntő ülést az amerikai jegybank, és várhatóan ezúttal kamattartásról fog határozni a tanács, írja reggeli hírlevelében az Equilor. A múlt heti adatok azt mutatták, hogy a gazdasági növekedés üteme némileg lassult, de így is sikerült meghaladni az előzetes várakozásokat.

Az inflációs folyamatok is kedvezőek, a jegybank által leginkább figyelt PCE magárindex 1,9 százalékos emelkedést mutatott, mely már csak egy hajszálnyival marad el a jegybank célszintjétől. A makrogazdasági folyamatok miatt a ma esti közlemény hangvétele a korábbinál némileg szigorúbb lehet, mely tovább erősítheti a dollárt, de az árfolyam szempontjából fontosabb lehet a pénteki átfogó munkaerőpiaci adatsor, azon belül a bérnövekedés üteme lehet meghatározó, az előzetes konszenzus alapján 0,2 százalékos havi növekedés várható.

A határidős árazások alapján jelenleg 35 százalék az esélye, hogy ma 25 bázispontos kamatemelésről fog határozni a Fed, és 93 százalék, hogy a következő, június 13-i ülésen teszi ezt meg.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!