<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A várakozások szerint a mostani ülésen még nem nyúlnak a kamatokhoz, de a következő, júniusi találkozón ismét emelik majd.

Szerda este tart kamatdöntő ülést az amerikai jegybank, és várhatóan ezúttal kamattartásról fog határozni a tanács, írja reggeli hírlevelében az Equilor. A múlt heti adatok azt mutatták, hogy a gazdasági növekedés üteme némileg lassult, de így is sikerült meghaladni az előzetes várakozásokat.

Az inflációs folyamatok is kedvezőek, a jegybank által leginkább figyelt PCE magárindex 1,9 százalékos emelkedést mutatott, mely már csak egy hajszálnyival marad el a jegybank célszintjétől. A makrogazdasági folyamatok miatt a ma esti közlemény hangvétele a korábbinál némileg szigorúbb lehet, mely tovább erősítheti a dollárt, de az árfolyam szempontjából fontosabb lehet a pénteki átfogó munkaerőpiaci adatsor, azon belül a bérnövekedés üteme lehet meghatározó, az előzetes konszenzus alapján 0,2 százalékos havi növekedés várható.

A határidős árazások alapján jelenleg 35 százalék az esélye, hogy ma 25 bázispontos kamatemelésről fog határozni a Fed, és 93 százalék, hogy a következő, június 13-i ülésen teszi ezt meg.