Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Január elején erősen csökkentette eredményvárakozását az Apple, a kedden publikált adatok szerint azt a szintet sikerült a cégnek hoznia.

Január elején hatalmas felbolydulást keltett a tőzsdéken, hogy a kínai piaci nehézségek miatt drasztikusan csökkentette negyedik negyedéves eredményvárakozását az Apple. Az elemzők ennek megfelelően jelentősen csökkentették várakozásaikat. A keddi tőzsdezárás után publikált számok szerint így a vállalat hajszálnyival jobban teljesített, mint a konszenzus.

Az Apple 4,18 egy részvényre jutó profitról számolt be, mely 1 centtel magasabb, mint az elemzők által várt nyereség. Ami a cég bevételeit illeti, ott is egy picit jobb számot láthatunk, mint az elemzői prognózisa, az ugyanis 83,97 milliárd volt, míg a tényadat 84,3 milliárd lett.

Bár a vállalat sokat lépett vissza a transzparencia terén, amikor úgy döntöttek, hogy nem közölnek negyedéves számokat az iPhone eladásokról, az éves sorokon mégis látszik, hogy a készülékek értékesítése elmaradt a várt szinttől.  Ezt azonban ellensúlyozta, hogy a szolgáltatások értékesítése jobban sikerült, mint azt korábban tervezték.

A cég által közzétett számok szerint Az iPhone eladásokból származó bevétel 15 százalékkal esett vissza, amely az utóbbi évekkel összehasonlítva példa nélküli. Tim Cook a visszaesés okaként több magyaráztattal is szolgált, ezek közül a legfontosabb az, hogy a vásárlók hosszabb ideig tartják meg, és ritkábban cserélik le a telefonjukat, mint korábban. Emellett az is komoly fejfájást okoz a vállalatnak, hogy a fejlődő piacokon, így például Kínában nem úgy teljesülnek az eladások, ahogy azzal korábban számoltak. Az iPhonok értékesítése továbbra is elképesztő "cashmashine", hiszen az egy készülékre jutó nyereségráta meghaladja a 34 százalékot. Más kérdés, hogy a fellendülőben lévő szolgáltatásokon még ennél is sokkal nagyobbat kaszálnak, hiszen ott közel duplája (63%) a nyereség hányada.

Az Apple - és a világgazdaság szempontjából is - figyelmeztető, hogy 2010 óta egyetlen olyan negyedik negyedévet sem zárt a cég, amikor éves alapon visszaesést mértek volna, most viszont ez is megtörtént. Tim Cook a mostani gyengébb évzárást egyértelműen a kínai piacon tapasztalt visszaeséssel magyarázta.

A befektetők mindenestre a várakozásokhoz közeli eredményeknek is nagyon örültek, hiszen a piaczárás utáni úgynevezett aftertrading időszakban a részvények szárnyalni kezdtek, és 5 százalékos erősödést mutattak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.