2018. július 13. 15:40
mfor.hu

A nap elején még gyengült a magyar fizetőeszköz, aztán életre kelt.

A reggeli órákban a 324 és a 325-ös szint között mozgott a magyar fizetőeszköz, később viszont átlépte a 325-ös szintet a forint az euró ellenében. Szerencsére a gyengülés nem volt tartós, sőt a kora délutáni időszakban meg is fordult a trend.

A forint annak ellenére stabil tudott maradni, hogy az elmúlt napokban a török líra ismét komoly nyomás alatt volt. Ez már csak azért is jó hír, mert bő egy hónapja éppen a választásokra készülő Erdogannal indokolták az elemzők, hogy más feltörekvő devizák is esnek. Így ha ismét külön entitásként kezdik Magyarországot kezelni, úgy a forint is erősödésnek indulhat.

Ha a magyar pénz grafikonját nézzük, akkor két ellenállás is van a forint előtt. Az Equilor elemzői azt írták, hogy továbbra is a 30 napos mozgóátlagra kell figyelni, melyet erősít egy rövid távú emelkedő trendvonal is, ezek 323,44-nél találhatóak jelenleg. A szakértők szerint érdemi forinterősödésre csak e szint szignifikáns letörése esetén számíthatunk.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.