2018. november 26. 09:11
mfor.hu

Frankfurtban, Stockholmban, Londonban, Helsinkiben és Tallinban mutatkoznak be a fúzió előtt álló Konzum és Opus papírjai.

A Goldman Sachs és a Renaissance Capital szervezésében indul körútra a Konzum Nyrt. menedzsmentje. A Frankfurt, Stockholm, London, Helsinki és Tallin érintésével zajló, ötállomásos non-deal roadshow célja, hogy megismertessék a feltörekvő piaci befektetők, hedge fundok és befektetési alapok képviselőit a két magyar tőzsdei társaság összeolvadásának főbb lépéseivel és céljaival. A Konzum-csoport vezetői bemutatják az érintett vállalatokat, azok működési területeit, főbb eredményességi mutatóit, valamint növekedési kilátásait. 

A Budapesti Értéktőzsde honlapján is közzétett befektetői prezentáció szerint, a fúzióval a BÉT legalább ötödik legnagyobb, nettó eszközértékét és konszolidált saját tőkéjét tekintve is az 1,1 milliárd euró fölötti kategóriába sorolható tőzsdei társasága jön létre – amely már a szélesebb régiókban, illetve közép- és hosszú távú, nagy befektetésekben gondolkodó investorok számára is figyelemre méltó. Az új társaság célja, hogy tovább növelje a részvények likviditását. A társaságba érkező friss tőke pedig jelentős forrást biztosítana jövőbeli növekedések finanszírozásához. 

Az igazgatóságok által 2018 októberében elhatározott összeolvadásról előbb december 3-án dönthetnek a részvényesek, majd az év végi mérlegadatok ismeretében, a várhatóan 2019. március 29-i újabb kettős közgyűlés előterjesztései szerint hagyhatják jóvá a tulajdonosok az egyesülést és az ahhoz szükséges záró lépéseket. 

A fúziót követően újabb, jelentős volumenű nemzetközi forrásokra is támaszkodhat a további növekedést tervező, és erre megfelelő platformként kialakítani tervezett új társaság, miközben a Mészáros Lőrinc-érdekeltség Konzum Nyrt. és az Opus Global Nyrt. az elmúlt 18 hónapban külön-külön is kiemelkedő növekedést ért el a nettó eszközértékben. Ez első sorban a nagyléptékű tőkeemelés-sorozatoknak és az akvizícióknak köszönhető. 2017-ben a nemzetközi piacon is figyelmet keltett, hogy a Konzum érte el a világ legnagyobb, 6600 százalékos részvényárfolyam-növekedését, míg az Opus Global 1600 százalékos eredménye a harmadik helyet jelentette ebben a rangsorban. 

A két vállalat jelentős tulajdonrészekkel rendelkezik a magyar gazdaság stratégiai és dinamikusan növekvő ágazataiban. A tőkeerős, további organikus és akvizíciós bővülésre kész holdingtársaság a fúziót követően is stabil alapokon áll majd az építőipari, élelmiszeripari, energetikai, turisztikai, telekommunikációs, IT, ingatlan és pénzügyi szektorokban szerzett befektetéseivel. Diverzifikált portfoliójának már rövid távon is erős a növekedési potenciálja és a várható árbevétele, valamint a jövedelemtermelő képessége. Mindennek kedvez a nagyobb méretből fakadó racionalizált és költséghatékony működés, a beszerzés, strukturálás és finanszírozás terén összehangolható vezetői döntések, valamint az egységes és áttekinthetőbb működés is. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.