<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Iroda- és kereskedelmi portfóliójának köszönhetően látványosan fejlődött az Appeninn Holding Nyrt. és jelentősen javította jövedelemtermelő képességét – derül ki a társaság első félévi konszolidált jelentéséből. A tőzsdei cég további akvizíciókkal és fejlesztésekkel kívánja kihasználni a kedvező finanszírozási és ingatlanpiaci lehetőségeket. A cég tulajdonosa a Konzum PE magántőkealap (ez Mészáros Lőrinc és felesége birtokában van) és a Konzum Nyrt., amelynek legfőbb tulajdonosa a Konzum PE magántőkealap és Mészáros Lőrinc.

Közzétette az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. az igazgatótanácsa által elfogadott évközi (IFRS szerinti) konszolidált pénzügyi kimutatását a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT): a társaság 2018. első félévét 2,7 millió eurós árbevétellel és 955 ezer euró EBITDA-val zárta. Az árbevétel alakulásához nagyban hozzájárultak a társaság új vagyonelemein, az iroda- és kereskedelmi portfólión realizált bevételek. Az Appeninn Holding látványos fejlődésével jelentősen javította jövedelemtermelő képességét az első hat hónapban.

A nagy értékű tőkeemeléseknek és akvizícióknak köszönhetően 2018 első félévében olyan „A” kategóriás irodaházak kerültek az Appeninn tulajdonába, mint az Andrássy 59. Palace, az Andrássy 105. Office Building és az Ü48 Corner Office Center. Mindemellett a társaság a retail piacon is megkezdte terjeszkedését: tavasszal 18, a SPAR Magyarország által hosszú távra bérelt kiskereskedelmi ingatlant vásárolt.

Mivel az új ingatlanok megszerzése és bérbeadása különböző időpontban valósult meg, az első féléves eredmények nem mutatnak teljes és összehasonlítható képet a társaság időszaki teljesítményéről. A 2018. első féléves pro forma pénzügyi mutatók alapján – 5,1 millió euró árbevétel és 3,3 millió euró EBITDA – a társaság 2018 második félévében felülteljesítheti a teljes 2017-es gazdasági év árbevételét és annak eredményét.

A kedvező ingatlanpiaci hozamok és kilátások, továbbá a budapesti „A” kategóriás iroda-, valamint a hazai-, és régiós kiskereskedelmi piac kiemelkedő növekedési potenciálja miatt az Appeninn akvizíciókkal és fejlesztésekkel dinamikusan bővíti ingatlan-portfólióját, ami jelentős hozamot és stabil cash flowt biztosít. A társaság növekedési stratégiájának része az ingatlanfejlesztés is. A következő évtized egyik legnagyobb balatoni beruházása lehet a Club Aliga 47 hektáros területének hasznosítása, fejlesztése, az előzetesen becsült akár 400 millió eurós értékével. A következő öt évben a mai 100 millió eurós bruttó eszközértéket közel ötszörösére kívánja növelni a menedzsment, ezáltal a jelenlegi, mintegy 400 forintos egy részvényre jutó nettó eszközérték eléri majd az 1.000 forintot.

A Concorde idén júliusban 743 forintos célárral ajánlotta felhalmozásra az Appeninn Nyrt. részvényeit. Az elemző szerint az Appeninn a régió leggyorsabban növekvő és meghatározó ingatlancégévé válhat a közeljövőben.