2018. május 8. 11:40
mfor.hu

Tovább tart az euró árfolyamának vesszőfutása, a reggeli órákban az 1,1880-as szintet tesztelte a deviza a dollárral szemben.

Éves rekordszintre ugrott a dollár az euróval szemben, miután reggel letört az 1,19-es szint. Egyes elemzők szerint technikai alapon akár további dollárerősödés is jöhet, ez esetben hamarosan az 1,1750-es szint is elérhető lehet.

A dollár iránti keresletet az elemzők szerint az táplálja, hogy miközben a legutóbbi gazdasági adatok szerint nagyon stabil az amerikai gazdaság és továbbra is növekedési pályán áll, a kötvényhozamok egyre vonzóbbak. A 3 százalék körüli szinten megvehető 10 éves amerikai állampapírok sokak számára lehet csábító. Ráadásul az elemzők szerint akár további pénzek is átáramolhatnak dollárba, miután a piac az amerikai jegybanktól a Fed-től júniusi ülésén újabb emelést vár.


Az euró számára az is negatívum, hogy a hétfőn publikált számok szerint a német ipari termelés visszaesett. Ebből egyesek már arra következtettek, hogy az EU legerősebb gazdasága nem tudja magát függetleníteni a kereskedelmi háborútól, ez pedig azzal járhat, hogy a várakozásokkal ellentétben az EKB nem fogja szeptemberben abbahagyni a kötvényvásárlási programját. Ez pedig tovább "hígítja" az eurót, ami további gyengüléssel járhat.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.