TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Ez korántsem újkeletű dolog, e befektetési lehetőséget az OTP Alapkezelő már tizenkét éve, még a 2008 őszén kirobbant előző válság előtt megteremtette, elindítva az OTP Klímaváltozás 130/30 nevű befektetési alapját. S hogy jól tette, azt jelzi, az utóbbi öt évben négyszer is elvitte a Privátbankár.hu „Legjobb Globális Részvény Alap” díját. 

 A Piac&Profit a siker titkára volt kíváncsi, erről faggattuk az alap megálmodóját, Czachesz Gábort. A vele készült interjúból fény derül arra, hogy miért is volt merőben más a megújulóenergia-ágazatban tevékenykedő cégek helyzete a válság kitörése előtt és azt követően, kik voltak a nyertesei, illetve a vesztesei e változásnak.

Persze azért akad hasonlóság is a mostani és a tizenkét évvel ezelőtti viszonyok között: a világpiaci kőolajárak mindkét esetben a válság kitörését követően óriásit zuhantak, a folyékony arany szinte teljesen elveszítette az értékét. Hogy ezúttal mi fog történni, azt lehetetlen megjósolni. Viszont azt már tudjuk, mi történt az előző alkalommal, így Czachesz Gábor értékelése a jövőre nézve is adhat némi fogódzót.

Czachesz Gábor Czachesz Gábor

Tanulságos lehet például, hogy az amerikai GT Solar hogyan reagált a válságra. Annyit elöljáróban elárulhatunk, hogy ez a cég olyan kemencéket gyártott, amelyekben azokat a szilíciumkockákat állítják elő, amelyekből levágják precíziós berendezésekkel a napelemeket alkotó szilíciumlapokat.

S természetesen az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója azért ad helyzetértékelést is, beavat abba, hogyan reagáltak ők a koronavírus-járványra, továbbá, mire számíthatunk tőlük mostanában.

A cikkből kiderül az is

•    mitől függ, milyen ágazatok kerülnek az alapba,
•    mit hozhat a jövő a megújulóenergia-szektorban a koronavírus-járvány okozta válság lecsengését követően,
•    mely cégek lehetnek az áttörés nyertesei.

A teljes interjút a Piac & Profit legújabb számában olvashatja
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.