2018. február 23. 11:19
mfor.hu

Óriásit zuhant a fiatal generáció körében népszerű közösségi oldalt működtető vállalat részvényeinek árfolyama.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Komoly eladói nyomás alá került a Snap vállalat részvényeinek árfolyama csütörtökön, a zárásra pedig 6 százalékos zuhanást mutatott a kurzus. Az elemzők szerint a visszaesés mögött két fontos ok húzódik meg. Az egyik, hogy a Snap egyik húzóneve, napjaink legjobban kereső modellje és celebsztárja, Kylie Jenner bejelentette, hogy a jövőben nem fogja használni a platformot. Az USA-ban a fiatalok körében az egyik legnagyobb hatású influencernek tartott nő szerint a Snapchat használata és a róla formált kép nem illik össze. Ugyan Twitter üzenetében azt is megjegyezte, hogy ennek ellenére szereti a Snap-et, de ez vajmi keveset ért a befektetők szemében.

Persze nem Jenner a kizárólagos oka, hogy egyetlen nap alatt 1,3 milliárd dollárt veszített a vállalat az értékéből. Az oldalon a közelmúltban végrehajtott módosítások sok felhasználónál verték ki a biztosítékot. Nem véletlen, hogy a redizájn miatt indított online petíciót pillanatok alatt 1,2 millió felhasználó írta alá. A húzónév mellett így potenciálisan több millió felhasználó elvesztése együtt már sok volt a részvénypiacnak.