2018. augusztus 17. 08:52
mfor.hu

A katariak pénze, és a törökök által összerakott gazdasági program úgy tűnik megnyugtatta a piacokat.

Csütörtökön ismertette Albayrak a török pénzügyminiszter a török gazdaságról a kormány álláspontját, és a tervezett intézkedéseket. Erdogan veje biztosította a befektetőket, hogy Törökország tőkekorlátozásokat soha nem fog alkalmazni. A török jegybanknak még több mint 90 milliárd dollár értékű deviza, és 22,1 milliárd dollár értékű arany tartaléka van, írta hírlevelében az Equilor.

Az infláció levágása kulcsfontosságú a kormány számára, és azt gondolják, hogy a monetáris politika ennek megoldására kevés. A fiskális politikán szigorítanak, és a minisztériumokat már felkérték költségcsökkentésre. A török bankszektort stabilnak nevezte, és stressztesztekre hivatkozva azt állította, hogy a szektor tőkemegfelelési mutatója 16,3 százalékon áll. Kitért a Halkbankra, melyet ha kell a kormány megvéd az amerikai szankciók ellen.

Jelezte, hogy a kormány egy héten belül extra finanszírozási forrásokat fog bejelenteni, valamint részleteket mondott a katari csomaggal kapcsolatban, konkrétan, hogy swap keretrendszer is része a mentőcsomagnak. A GDP növekedés tekintetében mérsékelt növedekést jósolt 2018-ra az előző évekhez képest. A líra 5,7-ig erősödött a beszéd után a késő délutáni órákban.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.