2018. március 13. 09:55
mfor.hu

Emelték a korábbi osztalék szintjét, ráadásul a szabad cash flow egy részét is kiadják.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A MOL régiós összehasonlításban is kiemelkedő osztalékot fizet, írják hírlevelükben az Equilor elemzői. Az intergrált olajvállalat tegnap közölte, hogy figyelembe véve a kiemelkedő 2017-es eredményt, az erős mérleget, a jövőbeli befektetési terveket, az igazgatóság azt javasolja, hogy az egy részvényre jutó alap osztalék 9 százalékkal, 78,125 forintról 85 forintra növekedjen, emellett a társaság rendkívüli osztalék formájában ossza meg részvényeseivel a 2017-es eredeti terveket meghaladó szabad cash flowt, mely az alaposztalék 50 százaléka, részvényenként 42,5 forint.

A teljes osztalékhozam meghaladja a 4,2 százalékot, ez a piaci várakozások felső széle, jó hír a részvényekre nézve. Arról, hogy mi teszi lehetővé a MOL számára ezt a kifizetést, milyen a régiós környezet és milyen tendenciákra számítunk a jövőben, itt írtunk részletesen. Az osztalékot a közgyűlés hagyhatja jóvá április 12-én, az osztalékszelvény a tervek szerint május 8-án kerül majd le a részvényekről.