TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. november 12. 09:40
mfor.hu

A világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a Goldman Sachs meglehetősen borús képet festett a szénhidrogének piacáról.

 

A Goldman Sachs elemzője szerint 2020-as években hiány lesz nyersolajból. Azzal indokolja véleményét az elemző, hogy az energiavállalatok tisztább energiahordozók termelésére kívánnak áttérni, amelyeknek alacsonyabb a széndioxid kibocsátása, írta reggeli hírlevelében az Equilor. Azon olajtársaságok, melyek nem szeretnének kevésbé szennyező energiahordozóra áttérni, úgy járhatnak, mint a szenes cégek az elmúlt öt évben, folyamatosan veszíthetnek értékükből, a befektetők elfordulása miatt.

Az olajvállalatok a jövőben a kisebb CO2 kibocsátás miatt a gáz felé fordulhatnak, azonban ennek az infrastruktúrának a kiépítése hatalmas tőkeberuházást igényel, elég ha a csőhálózatokra gondolunk. Másrészt kevesebb tőke fog maradni az olajberuházásokra, melynek csökkenő termelés és magasabb olajárak lesznek a következményei. A gáz kitermelés előretöréséből a hatalmas állam által támogatott vállalatok fognak tudni csak részesedni a beruházások tőkeintenzivitása miatt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.