2018. november 12. 09:40
mfor.hu

A világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a Goldman Sachs meglehetősen borús képet festett a szénhidrogének piacáról.

 

A Goldman Sachs elemzője szerint 2020-as években hiány lesz nyersolajból. Azzal indokolja véleményét az elemző, hogy az energiavállalatok tisztább energiahordozók termelésére kívánnak áttérni, amelyeknek alacsonyabb a széndioxid kibocsátása, írta reggeli hírlevelében az Equilor. Azon olajtársaságok, melyek nem szeretnének kevésbé szennyező energiahordozóra áttérni, úgy járhatnak, mint a szenes cégek az elmúlt öt évben, folyamatosan veszíthetnek értékükből, a befektetők elfordulása miatt.

Az olajvállalatok a jövőben a kisebb CO2 kibocsátás miatt a gáz felé fordulhatnak, azonban ennek az infrastruktúrának a kiépítése hatalmas tőkeberuházást igényel, elég ha a csőhálózatokra gondolunk. Másrészt kevesebb tőke fog maradni az olajberuházásokra, melynek csökkenő termelés és magasabb olajárak lesznek a következményei. A gáz kitermelés előretöréséből a hatalmas állam által támogatott vállalatok fognak tudni csak részesedni a beruházások tőkeintenzivitása miatt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.