2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

A nemzeti ünnepet követően még arról számolhattunk be, hogy a forint a jelek szerint maga mögött hagyta azokat a sötét napokat, amikor az Európai Parlamentnek a Magyarországot megillető uniós források blokkolását célzó javaslata, illetve a Matolcsy György jegybankelnök és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közötti újabb purparlé nyomán nagyot gyengült, az euróval szemben egészen a 400-as szintig esett.

Ám ez a hét ismét rosszul indult, fizetőeszközünk a reggelhez képest a főbb devizákkal szemben viszonylag nagyot gyengült hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon. Egy euró több mint 2 forinttal magasabb árfolyamon cserélt gazdát, 394,85 forinton, míg a dollárral szemben még ennél is jobban, 2,3 forinttal gyengült a magyar egyenértékes. A frank jegyzése a reggeli 408,39 forintról 409,40 forintra ment fel.

Az euró jegyzése a reggeli 1,0889 dollárról 1,0873 dollárra változott.

Élőben frissülő, illetve további árfolyamokat a szintén a Klasszis Médiához tartozó laptársunk, a Privátbankár árfolyamfigyelő oldalán talál. >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!