2018. május 2. 08:31
mfor.hu

Az Apple ezt a negyedévet is rekorderedménnyel zárta.

A technológiai óriás bevétel 61,6 milliárd dollárt tett ki, ami 16 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest, az egy részvényre jutó higított nyereség 2,73 dollárral 30 százalékos emelkedésnek felelt meg. Az elemzőket is meglepte, hogy a nemzetközi eladások a teljes bevétel 65 százalékát tették ki, elsősorban a kínai forgalom növekedése volt az, amire a legkevésbé számítottak.

Erős volt az iPhone X eladás, és a szolgáltatások, az Apple Music, az iCloud és az App Store is tovább hódítottak. Az értékesítés Kína és Japán térségében nőtt a legdinamikusabban, több mint 20 százalékkal tavaly december óta.

A vállalat 16 százalékkal emelte a negyedéves osztalékot részvényenként 0,73 dollárra, és új 100 milliárdos részvény visszavásárlási programot hagyott jóvá. A korábban elfogadott 210 milliárd dolláros visszavásárlási csomagot a következő negyedévben fogja befejezni. Az Apple a következő negyedévre vonatkozó várakozásait is közölte, melyben a bevételeket 51,5-53,5 milliárd dollárra várja, a bruttó fedezetet pedig 38 és 38,5 százalék közé teszi. A részvényárfolyam a keddi kereskedésben 2,3 százalékkal emelkedett, majd a jelentés közzétételét követően, a zárás utáni kereskedésben további 3,6 százalékkal.