<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
11p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

A magyar labdarúgó-válogatottnak igazán már számolgatni sincs esélye: nemzeti csapatunk októberre elvesztette vb-kvalifikációs esélyeit, valószínűleg csak San Marinót és Andorrát előzi majd meg selejtezőcsoportjában. Az együttes jó napjain az európai elittel is felveszi a versenyt és bravúrokra képes, rossz napjain Albániával szemben is alulmarad, az ingadozás mögött pedig alighanem az áll, hogy a magyar futball nem tud elegendő magas szintű játékost kinevelni. A problémát az MLSZ új stratégiai dokumentuma is elismeri, és ennek megoldása nélkül az előrelépés szinte lehetetlen.

A labdarúgó-válogatott jó eséllyel indulna egy válogatáson Dr. Jekyll és Mr. Hyde kettős szerepére. Hogyan értékelhetnénk másképp, mikor a nyáron Eb-eufóriát okozó válogatott képes méltó ellenfele lenni a világ élvonalába tartozó csapatoknak, ugyanakkor kétszer (megérdemelten) kikap Albániától és alig győzi le Andorrát? A 2016-os Európa-bajnokság után a 2021-es kontinenstorna után is negatív szériába került a csapat. Nincs esély a világbajnoki kvalifikációra (1986 óta nem szerepelt a vb-n a nemzeti együttes) és megint kiviláglott: a válogatott legfeljebb fügefalevélként tudja takargatni a magyar futball rendszerszintű problémáit. A sportágba beleölt sosem látott mennyiségű pénz Eb-kvalifikációkra és bravúros meccsekre elég volt, ám a továbblépéshez nem – megfelelő szintű játékosok is kellenének, amelyekből a magyar labdarúgás keveset „termel ki”. Avagy, ahogy Marco Rossi szövetségi kapitány fogalmazott: a borász is csak abból tud bort készíteni, amilyen szőlője van.

Márpedig ez a szőlő (még?) nem elég minőségi. De mi kell ahhoz, hogy azzá váljon?

Hozott anyagból tud a kapitány dolgozni (Fotó: MTI/Kovács Tamás)Hozott anyagból tud a kapitány dolgozni (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Szűkös merítés

A Magyar Labdarúgó-szövetség szeptemberben tartott egy sajtóbeszélgetést, melyen bemutatta a sportigazgató Barczi Róbert által kidolgozott koncepciót. A leginkább fejlesztésre szoruló területként az utánpótlásképzést jelölte meg az MLSZ (e fejlesztés része egy új rendszerű „utánpótlás-piramis” kialakítása), a fő célok között szerepel még a rendszerszemléletű szakemberek képzése és a magyar játékosok nemzetközi versenyképességének megteremtése. A szövetség – mely rámutat arra, hogy a kormány segítségével soha nem látott lehetőséghez jutott a magyar futball – kimondottan kritikus e területtel kapcsolatban.

„Az utánpótlás-nevelés hatékonysága elmarad a céloktól és várakozásoktól, a tehetségkutatás és menedzsment, valamint a fiatal játékosok professzionális futballba történő „beépítése” területén további erőfeszítéseket kell tenni.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.