2018. május 8. 12:42
mfor.hu

Mindent megtesz a vállalat vezetője, hogy ne essen a Tesla árfolyama, most éppen saját vagyonából vásárolt részvényeket. Más kérdés, hogy a múlt héten a flegmasága is közrejátszott az esésben.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgató meglepte a Tesla esésére játszó befektetőket, mitán körülbelül 9,85 milllió dollár értékben vásárolt Tesla részvényeket a hétfői kereskedésben. Musk már eddig is a legnagyobb részvényes volt, a mostani akciójával 20 százalékhoz közelít a részesedése, számolt be hírlevelében az Equilor.

A vásárlás néhány nappal azután jött, mikor múlt szerdán a Tesla gyors jelentés bejelentésén az elemzők negatívan értékelték az autógyártót, és a részvények eladását ajánlották. Pedig múlt csütörtökön több további részvénykibocsátással próbált tőkét bevonni a vállalat. Musk több postjában is utalt rá, hogy a részvény ellen fogadók kiszorulnak, és a mostani vásárlását követő árfolyam emelkedés, közel 3 százalék a hétfői kereskedében, valamint a részvény kölcsönzés drágulása valóban felszárította a shortolókat, legalábbis egyelőre.

Ez a rövid távú győzelem, ami 51,4 milliárdra emelte a Tesla piaci kapitalizációját csak a következő lendületet adja meg a Teslának, a tartós nyereség az autógyártó profitkilátásainak javulásával érhető el.

Néhány napja egyébként Musk furcsa viselkedése miatt eléggé odavágtak a Tesla árfolyamának, a vezető előbb fontos adatokat kevert, majd egy elemző kérdésére reagált meglehetősen gőgösen.