TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának és a szegedi Continental megállapodásának köszönhetően a 2018/2019-es tanév tavaszi szemeszterében a Folyamatirányítás és modellezés tantárgyat a technológiai vállalat szegedi telephelyén tanulhatják az egyetem mérnökhallgatói. 

A kurzuson a hallgatók egy valós Continentalhoz kapcsolódó feladat modellezésén és megoldásán tehetik próbára gyakorlatban az eddig megszerzett elméleti tudásukat, melyhez a Flexsim szoftver és a technológiai vállalat mérnökei nyújtanak segítséget. A Flexsim 3D folyamat szimulációs szoftver a 21. századi folyamattámogató mérnök alapeszköze. A szoftver segítséget nyújt a modellezett folyamatok elemzéséhez, tervezéséhez és optimalizálásához.

„A közös munka nagy lehetőség mind a hallgatók, mind vállalatunk számára. A mesterképzésen tanuló egyetemisták elmélyíthetik és bővíthetik ismereteiket, míg cégünk esetleges jövendőbeli kollégáit ismerheti meg személyükben. Nagy öröm számunkra, hogy Dr. Bíró István dékán úr látott fantáziát az ötletünkben, és létrejöhetett ez a különleges és jövőbe mutató együttműködés a Szegedi Tudományegyetemmel.” - mondta el Dr. Regina Gensigora, a szegedi Continental ügyvezető igazgatója.

Az igazi kuriózumnak számító kihelyezett kurzuson a Szegedi Tudományegyetem 8 ígéretes MSc mérnökhallgatója vesz részt két alkalommal, március 8-án és március 22-én, emellett táveléréssel otthon is folytathatják a feladatok megoldását, amihez Schell Csaba, Industrial Engineering osztály vezetője és Tóth Viktor, IE modellező mérnök fognak segítséget adni.

A Continental technológiai vállalat számára egyáltalán nem újdonság a felsőfokú intézményekkel való együttműködés, ugyanis a vállalat közös kurzusa a Szegedi Tudományegyetemmel jól illik abba a sorba, amelyben a Continental debreceni egysége a Debreceni Egyetemmel, a Continental budapesti lokációja a Budapesti Műszaki Egyetemmel, veszprémi gyára a Pannon Egyetemmel, a makói ContiTech Fluid a Szegedi Tudományegyetemmel, a váci telephely a Szent István egyetemmel, a nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft. a Nyíregyházi és Debreceni Egyetemmel, a Continental Hungaria Kft. pedig az Óbudai Egyetemmel kooperál.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.