2019. március 11. 13:44

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának és a szegedi Continental megállapodásának köszönhetően a 2018/2019-es tanév tavaszi szemeszterében a Folyamatirányítás és modellezés tantárgyat a technológiai vállalat szegedi telephelyén tanulhatják az egyetem mérnökhallgatói. 

A kurzuson a hallgatók egy valós Continentalhoz kapcsolódó feladat modellezésén és megoldásán tehetik próbára gyakorlatban az eddig megszerzett elméleti tudásukat, melyhez a Flexsim szoftver és a technológiai vállalat mérnökei nyújtanak segítséget. A Flexsim 3D folyamat szimulációs szoftver a 21. századi folyamattámogató mérnök alapeszköze. A szoftver segítséget nyújt a modellezett folyamatok elemzéséhez, tervezéséhez és optimalizálásához.

„A közös munka nagy lehetőség mind a hallgatók, mind vállalatunk számára. A mesterképzésen tanuló egyetemisták elmélyíthetik és bővíthetik ismereteiket, míg cégünk esetleges jövendőbeli kollégáit ismerheti meg személyükben. Nagy öröm számunkra, hogy Dr. Bíró István dékán úr látott fantáziát az ötletünkben, és létrejöhetett ez a különleges és jövőbe mutató együttműködés a Szegedi Tudományegyetemmel.” - mondta el Dr. Regina Gensigora, a szegedi Continental ügyvezető igazgatója.

Az igazi kuriózumnak számító kihelyezett kurzuson a Szegedi Tudományegyetem 8 ígéretes MSc mérnökhallgatója vesz részt két alkalommal, március 8-án és március 22-én, emellett táveléréssel otthon is folytathatják a feladatok megoldását, amihez Schell Csaba, Industrial Engineering osztály vezetője és Tóth Viktor, IE modellező mérnök fognak segítséget adni.

A Continental technológiai vállalat számára egyáltalán nem újdonság a felsőfokú intézményekkel való együttműködés, ugyanis a vállalat közös kurzusa a Szegedi Tudományegyetemmel jól illik abba a sorba, amelyben a Continental debreceni egysége a Debreceni Egyetemmel, a Continental budapesti lokációja a Budapesti Műszaki Egyetemmel, veszprémi gyára a Pannon Egyetemmel, a makói ContiTech Fluid a Szegedi Tudományegyetemmel, a váci telephely a Szent István egyetemmel, a nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft. a Nyíregyházi és Debreceni Egyetemmel, a Continental Hungaria Kft. pedig az Óbudai Egyetemmel kooperál.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.