2019. március 11. 13:44

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának és a szegedi Continental megállapodásának köszönhetően a 2018/2019-es tanév tavaszi szemeszterében a Folyamatirányítás és modellezés tantárgyat a technológiai vállalat szegedi telephelyén tanulhatják az egyetem mérnökhallgatói. 

A kurzuson a hallgatók egy valós Continentalhoz kapcsolódó feladat modellezésén és megoldásán tehetik próbára gyakorlatban az eddig megszerzett elméleti tudásukat, melyhez a Flexsim szoftver és a technológiai vállalat mérnökei nyújtanak segítséget. A Flexsim 3D folyamat szimulációs szoftver a 21. századi folyamattámogató mérnök alapeszköze. A szoftver segítséget nyújt a modellezett folyamatok elemzéséhez, tervezéséhez és optimalizálásához.

„A közös munka nagy lehetőség mind a hallgatók, mind vállalatunk számára. A mesterképzésen tanuló egyetemisták elmélyíthetik és bővíthetik ismereteiket, míg cégünk esetleges jövendőbeli kollégáit ismerheti meg személyükben. Nagy öröm számunkra, hogy Dr. Bíró István dékán úr látott fantáziát az ötletünkben, és létrejöhetett ez a különleges és jövőbe mutató együttműködés a Szegedi Tudományegyetemmel.” - mondta el Dr. Regina Gensigora, a szegedi Continental ügyvezető igazgatója.

Az igazi kuriózumnak számító kihelyezett kurzuson a Szegedi Tudományegyetem 8 ígéretes MSc mérnökhallgatója vesz részt két alkalommal, március 8-án és március 22-én, emellett táveléréssel otthon is folytathatják a feladatok megoldását, amihez Schell Csaba, Industrial Engineering osztály vezetője és Tóth Viktor, IE modellező mérnök fognak segítséget adni.

A Continental technológiai vállalat számára egyáltalán nem újdonság a felsőfokú intézményekkel való együttműködés, ugyanis a vállalat közös kurzusa a Szegedi Tudományegyetemmel jól illik abba a sorba, amelyben a Continental debreceni egysége a Debreceni Egyetemmel, a Continental budapesti lokációja a Budapesti Műszaki Egyetemmel, veszprémi gyára a Pannon Egyetemmel, a makói ContiTech Fluid a Szegedi Tudományegyetemmel, a váci telephely a Szent István egyetemmel, a nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft. a Nyíregyházi és Debreceni Egyetemmel, a Continental Hungaria Kft. pedig az Óbudai Egyetemmel kooperál.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.