TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Az új rendszer belső érzékelő technológiája folyamatosan és valós idejű működési információkkal szolgál. A két iparágban alkalmazott mindennapi folyamatok így nagyobb hatékonysággal fognak végbemenni: a folyamatos helyzetellenőrzés értékes támogatást nyújt az építőipari gépek kezelőinek, és hibamentes, hatékony munkavégzést tesz lehetővé. A technológiai vállalat rendszere nagymértékben hozzájárul a rugós alkalmazásokat érintő digitalizációhoz.

Az építkezéseken használt gépek és berendezések egész nap csúcsteljesítményt kell, hogy nyújtsanak, méghozzá megterhelő körülmények között. Ritka az olyan építési terület, ahol nem kell a porral, sárral, vagy földdel megküzdeni. Ez azt jelenti, hogy a gépek alkatrészeinek is állniuk kell – többek közt – a sarat. A fő problémát egészen eddig az jelentette, hogy a hagyományos légrugók esetében a felhasználók semmilyen működési információhoz nem jutottak. Arra kellett támaszkodniuk, amit kívülről láttak, illetve amire a személyes véleményük alapján tudtak következtetni. A Continental mérnökei ezt szerették volna megváltoztatni, amikor elkezdtek a belső érzékelő technológiával ellátott légrugó rendszeren dolgozni. Ez a fejlesztés mérföldkőnek számít a légrugó technológiában, és egy újabb lépést tesz a digitalizáció felé. Az okos légrugó lehetővé teszi a felhasználóval való kommunikációt. 

Részletes és pontos állapotleírás

Az ipari alkalmazások során használt mindennapi műveletek nagyobb hatékonyságot fognak kapni az okos légrugónak köszönhetően. A légrugó pontos és megbízható információval tud szolgálni az állapotáról, beleértve a nyomását, a hőmérsékletét, vagy a magasságát. A légrugó működési magassága pontosan és megbízhatóan jeleníthető meg. A beépített érzékelővel ellátott légrugó rendszer célja, hogy egy olyan globálisan elismert rendszert, mint a légrugó, még biztonságosabbá, egyszerűbbé, és hatékonyabbá tegyen a felhasználók számára. Ebből az is következik, hogy mindezek az előnyök az összes kapcsolódó műveletre és folyamatra is kiterjednek, különös tekintettel a vezérlés és ellenőrzés területeire.

Robosztus légrugó, kifinomult elektronika

De hogyan lehet egy tető alá hozni az építőipari gépeknél használt robusztus légrugót a kifinomult elektronikával? Az érzékelő rendszer beépítésének legnagyobb kihívása az elektronika finom vezetékezésének beépítése a termékbe, úgy, hogy a légrugó jellemzői ne változzanak, és az elektronikai rendszer se sérüljön meg. A Continental szakértői egy speciálisan erre a célra kifejlesztett adapter segítségével oldották meg ezt a komoly kihívást. Ez biztosítja a légrugó és az érzékelő rendszer közötti megbízható kapcsolatot. Így most két kábel van: az egyik a légrugót köti össze a vezérlőrendszerrel, a másik pedig az adatkapcsolatért felel. Az érzékelő teljesen automatikusan végzi a légrugó mechanikai állapotának felmérését, majd ez az információ eljut a gépkezelőhöz. Ez a szükséges előfeltétele a megelőző karbantartásnak és a biztonságos működés fenntartásának. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.