2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Óriási sikere van a fogyókúrás tablettáknak, ez a csalókat is lépésre késztette. 

Több mint 250 olyan weboldalt záratott be a védjegysértések felderítésével és a hamisított termékek árusítóinak levadászásával foglalkozó BrandShield kiberbiztonsági vállalat, amelyek fake súlycsökkentő „gyógyszereket” kínáltak. A BrandShield szisztematikusan gyűjti az ezzel kapcsolatos információkat és jelzi a site-ok üzemeltetőinek, hogy bizonyára „tévedésből” ilyesmit árulnak. Rosszabb esetben a bűnüldöző hatóságokhoz fordulnak - írja a laptársunk, a Privátbankár. 

Máris megjelentek a csalók / A kép illusztráció
Máris megjelentek a csalók / A kép illusztráció
Fotó: Depositphotos

A vállalat arról számolt be a Reutersnek, hogy annak a 279 weboldalnak, amelyeket segített lefülelni, több mint 90 százaléka az úgynevezett GLP-1-es készítmények, az Ozempic, a Wegovy, a Zepbound hamis változatait árulta.

A GLP-1 hatóanyagot eredetileg a kettes típusú cukorbetegség ellen fejlesztették ki, de kiderült, hogy súlycsökkentő hatású, ami nagy ígéret azoknak, akik hiába próbálnak lefogyni - írja a Quartz amerikai hírportál.  Keresletük olyan nagy, hogy gyártóik, a Novo Nordisk vagy az Eli Lilly tőzsdei értékét a csillagos égbe lökték. Az utóbbi vállalat például a világ 10. legértékesebb cége lett 713 milliárd dolláros piaci értékkel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!