1p

Rusvai Miklós virológus árulja el, mire lehet számítani, ha valaki elkapja az új Covid-variánst, az Erist.

Az eris nevű új variánstól annyira kell tartani, mint bármelyik náthavírustól - mondta Rusvai Miklós virológus az InfoRádióban. Az omikron egyik alváltozata bár gyorsan terjed, de egyéb tulajdonságaiban nem változott, vagy esetleg gyengült, mutatott rá a szakember.

"Az elmúlt héten többen tapasztalhatták, hogy ők vagy a környezetükben néhányan köhögnek, tüsszögnek, torkuk fáj, rekedtek, adott esetben hidegrázás jelentkezhet. Ám egy 2-3 napos, enyhe tünetekkel kísért betegség után túlesnek a fertőzésen. Ez a jellemző az erisre: légzőszervi tünetek, enyhe hőemelkedés, 2-3 napos betegség" - mondta a szakember.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!