<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A kormány 3 milliárd forintot átcsoportosított az Új Széchenyi Terv kombinált mikrohitel programra a hat konvergencia régióban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Eközben a Munkahelyi képzések pályázatot valamennyi régióban felfüggesztették.

Magyarországon a hat konvergencia régió az észak-magyarországi, az észak-alföldi, a dél-alföldi, a közép-dunántúli, a nyugat-dunántúli és a dél-dunántúli. Nem tartozik ide fejlettségi szintje alapján a közép-magyarországi régió, ahol az európai uniós források felhasználására a konvergencia régiókétól eltérő szabályozás érvényes.

Az ügynökség tájékoztatása szerint az Új Széchenyi Terv keretében megjelent "Mikrovállalkozások fejlesztése" című (GOP-2011-2.1.1/M kódszámú) és a "Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára – KHG" című (GOP-2011-2.1.1/KHG kódszámú) pályázati kiírások keretösszegeinek esetében - a beérkezett pályázati igények és visszajelzések alapján - 3 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány.

Az átcsoportosítás révén a mikrovállalkozások fejlesztése pályázat keretösszege 15 milliárd forintról 18 milliárd forintra növekedett, ezzel egy időben a komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások pályázat kombinált hitel garancia kerete 4 milliárd forintról 1 milliárd forintra csökkent.

Az átcsoportosítással egy napon az NFÜ azt is közölte, hogy a szerdai döntése után, mely során a Közép-Magyarországi Régióban felfüggesztette a "Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára" pályázatot, valamennyi régióban felfüggeszti a pályázatot, mivel elfogyott a keret.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.