<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Bár hivatalosan teljes titoktartás övezi az Új Széchenyi Terv pénteken meghirdetendő első pályázati kiírásait, tartják magukat azok a hírek, amelyek szerint 60–100 kiírást hirdetnek meg az idei első hónapokban - ismerteti a szerdai Világgazdaság.

A gazdasági napilapban az olvasható, hogy 2000 milliárd forint áramolhat a magyar gazdaságba az új pályázati konstrukciók révén, amelyek fő célja a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés.

Az első körben a legtöbb - 10-15 - pályázati kiírás a Gazdaságfejlesztési operatív program keretében jelenik meg, s már a tervezett konstrukciók elnevezéséből kiderülnek a fő kedvezményezett területek: kkv-szektor, technológiafejlesztés, munkahelyteremtés, innováció. Az illetékesek elvileg a legjobb feltételeket - egyszerűbb intézményrendszer, közérthető szabályozás, kisebb adminisztrációs teher, gyorsabb döntéshozatal, gyors kifizetések - ígérik a kkv-knak, ám ezekről az akciótervekben kevés konkrétum jelenik meg - ismerteti a napilap.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.