2p

Az Otthon Centrum cégcsoporthoz tartozó lengyel Freedom Holding 88,2 százalékos többségi tulajdont szerzett a lengyel ingatlanpiac egyik meghatározó ingatlanközvetítő hálózatában, az Investor Nieruchomo¶ci társaságban - tájékoztatta az Otthon Centrum (OC) szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a megállapodás célja, hogy vezető pozíciót szerezzenek a lengyel ingatlanpiacon, erősíve az OC Holding piaci szerepét, pénzügyi stabilitását.

A szélesebb szolgáltatási paletta és a nagyobb piaci lefedettség biztosíték arra, hogy Magyarországon is meg tudjanak felelni a változó környezeti kihívásoknak, valamint az ügyfelek elvárásainak - hangsúlyozta Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a közleményben.

Kinyílt Lengyelország az Otthon Centrum számára. Fotó: Depositphotos
Kinyílt Lengyelország az Otthon Centrum számára. Fotó: Depositphotos

A tranzakció stratégiai jelentőségű lépés a lengyel ingatlanpiac számára is, mert ez az első olyan jellegű ügylet, ahol két meghatározó ingatlanirodai hálózat egyesül, létrehozva ezzel a lengyel piac legnagyobb irodaszámú, 123 irodából álló hálózatát.

Az Otthon Centrum 2023 áprilisában szerzett többségi tulajdont a Freedom Nieruchomo¶ci ingatlanközvetítő hálózatban, a cég az újabb lengyel tranzakcióval tovább erősíti külföldi érdekeltségeit.

A 2000-ben alapított Otthon Centrum csaknem 180 irodával és teljes országos lefedettséggel rendelkező ingatlanközvetítő hálózat. Az OC a Biggeorge Holding része, amelynek tagjai egyebek mellett az ingatlanfejlesztés, az ingatlan alapkezelés és az ingatlanfinanszírozás területén működnek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!