2p

Lendvai Ildikó értékelte a választásokat és az MSZP-s társelnökök lemondását. 

Az MSZP korábbi elnöke, Lendvai Ildikó elvárhatónak tartaná, hogy a szocialista párttal a választásokon szövetségben induló Demokratikus Koalíciót irányító Gyurcsány Ferenc vezetőként levonja a többi pártéhoz hasonló tanulságokat - írja a Népszava, miután az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre lemondott. 

 Nála ez a döntés még drámaibb és bonyolultabb, mint a többieknél. Mérlegelnie kell, hogy ha távozik, hogyan tud az általa kiépített közösség - életműve egy darabja- megmaradni.  Nem irigylem a dilemmáért – tette hozzá Lendvai Ildikó.

Üzenetet kapott Gyurcsány Ferenc
Üzenetet kapott Gyurcsány Ferenc
Fotó: MTI
A lapnak nyilatkozott - az MSZP másik korábbi elnöke - Hiller István is, aki arra a kérdésre, hogy van-e jelentősége a társelnökök lemondásának közölte:

Rosszindulatúnak tartom a felvetést. Az MSZP-nek továbbra is van országos hálózata és szavazóbázisa, a magyar baloldalt pedig nem lehet cserbenhagyni! 

Hiller István egyébként kizárta, hogy az MSZP az elért eredmények után pártfúzióra lépjen a volt miniszterelnök pártjával. Az MSZP jövőjéről azt mondta, "továbbra is a saját utunkat járjuk'. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!