1p

A portál erről szóló közleményt tett közzé.

Német Tamás, a Telex főszerkesztője jegyzi azt a közleményt, amelyben bejelentették, hogy jogi eljárást kezdeményeznek azért, mert munkatársaikat rendőrségi intézkedéssel akadályozták, valamint a miniszter fórumáról is kizárták őket.

A körülmények

A tájékoztatás szerint május 23-án Kalocsán tartott lakossági fórumot a helyi polgármester, a térség országgyűlési képviselője és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Jogi ügy lesz a történet vége
Jogi ügy lesz a történet vége
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A fórumra a Telex két kollégája – Sarkadi Zsolt és Halász Júlia – is elmentek, hogy beszámoljanak a rendezvényről, és kérdéseket tegyenek fel a külügyminiszternek az orosz hackertámadásról. Az eseményt nyilvánosan hirdették meg a helyi médiában, az újságírók a helyszínen regisztráltak, végül mégis indoklás nélkül kizárták őket. A fórum után a parkolóban aztán egy fal melletti keskeny sávot – ahol kérdezni tudták volna a távozó minisztert – hirtelen műveleti területté nyilvánítottak, majd láthatóan azzal a szándékkal, hogy akadályozzák őket a munkájukban, a rendőrség igazoltatásba, majd váratlan kameraszám-ellenőrzésbe kezdett – foglalta össze a helyzetet a portál főszerkesztője.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!