2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A londoni dugódíj 2003-as bevezetése óta jócskán felgyűltek a magyar nagykövetség által be nem fizetett összegek. London most 625 millió forintot akara behajtani. 

Több millió fontnyi be nem fizetett dugódíjat próbál behajtani a londoni nagykövetségeken a brit főváros közlekedéséért felelős önkormányzati szervezete, a Transport for London (TfL). Nyilvános szégyenlistát is lehozták, mely szerint a legtöbb pénzzel az Egyesült Államok tartozik, de a felsorolás középmezőnyében meglepetésre felbukkan a magyar nagykövetség is - írja a hvg.hu.

A TfL adatai szerint a londoni magyar nagykövetség 2003 és 2023 között 1 374 870 fontnyi, vagyis több mint 625 millió forintnyi tartozást halmozott fel nekik, mivel a dugódíj 2003-as bevezetése óta egyetlen pennyt sem fizettek az egyébként fizetős úthálózat használatáért.

A szervezet indoklása szerint a dugódíj nem adó, hanem egy szolgáltatásért fizetett díj, ezért a diplomaták sem mentesülnek alóla.

A londoni magyar nagykövetésg 625 millióval tartozik Londonnak
A londoni magyar nagykövetésg 625 millióval tartozik Londonnak
Fotó: Facebook

Mint írják, a nagykövetségek többsége rendesen fizeti a díjat, de van egy „makacs kisebbség”, akik nem hajlandók fizetni az úthasználatért. Ennek megfelelően most 143 527 113 font, több mint 65 milliárd forint tartozást hajtanának be a különböző nagykövetségeken a közel 20 év alatt felgyülemlett dugódíjra hivatkozva.

A tartozás több mint tizedét, 14,6 millió fontot egyedül az Egyesült Államok diplomatái hozták össze, de több mint 10 millió fontot hajtana be a TfL Japántól is. A legtöbbet rajtuk kívül az indiai (8,5 millió font), a nigériai (8,4 millió font) és a kínai (7,9 millió font) külképviseletek dolgozói autózták a fizetős utakon, de a szervezet a legapróbb tartozásokat is behajtaná. Togo nagykövetségétől például 40 font, mintegy 18 ezer forint befizetését várják. A londoni szervezet elmondása szerint akár a hágai Nemzetközi Bíróságig is hajlandó elmenni, hogy fizetésre bírja a nagykövetségeket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!