3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közösségi oldalán tette közzé Orbán Viktorhoz intézett levelét Magyar Péter. 

A levelet változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ahogy bizonyára értesült róla, most szombaton 14.00 órától a fővárosban békés magyar emberek százezres tömege fog demonstrálni, követelve a teljes hatalmi elit távozását. A nemzeti menetre az ország és a világ minden részéről érkeznek fiatalok, idősek és kisgyermekes családok.

Ez lesz az utóbbi 14 év egyik legnagyobb politikai tömegrendezvénye. A szervezők mindent megtesznek a nemzeti menet és demonstráció békés lebonyolításáért. A résztvevők biztonságáért azonban a felelősségünk közös.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Több helyről is olyan információk jutottak el hozzánk, hogy a békés tüntetésünket, a hatalom oldaláról szervezett provokátorok tervezik különböző módon megzavarni.

Kérem és egyben határozottan felszólítom, hogy egyeztessen a pártja vezetőivel és amennyiben valóban van szándék provokációk szervezésére, úgy intézkedjen azok leállításáról! Javaslom, hogy egyeztessen a belügyminiszterrel és a rendőri vezetőkkel, hogy a rendőrség kiemelt létszámmal biztosítsa a rendezvényt és a leghatározottabban lépjen fel a provokátorok ellen.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az emberek joggal dühösek a hatalmi elit utóbbi években folytatott politikája miatt és joggal elkeseredettek amiatt, hogy a kormány rengeteg honfitársunkat hagyta cserben és alázta meg. Ettől függetlenül biztosítom, hogy a Talpra Magyarok Közössége elutasít minden fajta erőszakot és a kormányváltást demokratikus és békés úton kívánja elérni.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Tudom, hogy ez szokatlan helyzet Önnek, hiszen a Fidesz mindig is büszke volt rá, hogy egyedüliként képes óriási tömegeket utcára hívni. Változnak az idők, Miniszterelnök Úr. Kérem, idézze maga elé az 1989-es időszakot és különösen a Fidesz akkori harcát a békés átmenetért. Kérem, hogy ne lehetetlenítsék el, hogy a magyar emberek százezrei békésen kiálljanak a hazánk, a gyermekeink és az unokáink jövőjéért. Tudom, hogy nagy a kísértés, hogy tudatos provokációkkal eltereljék a figyelmet az óriási társadalmi elégedetlenségről, de mégis arra kérem, hogy viselkedjen államférfihoz méltó módon.

Tisztelettel,

egykori híve, Magyar Péter

ui.: Mindannyian tudjuk, hogy jelenleg mit kíván a magyar nemzet többsége és milyen lépéssel tudná megteremteni a valódi nemzeti egységet. Legyen bölcs, Miniszterelnök Úr!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!