2p

A fővárosi önkormányzat arra figyelmeztet, egy hamis weboldalon akarnak turisztikai adót beszedni a vendégektől. A főjegyző feljelentést tett, és kezdeményezték a honlap működésének felfüggesztését.

„Lakossági bejelentés nyomán a Fővárosi Önkormányzat arról értesült, hogy ismeretlen tettesek »Budapest Főváros helyi önkormányzati adófizetési kapuja« címmel hamis internetes felületet hoztak létre, és az egyik legnagyobb elektronikus szállásfoglaló világcég levelezési rendszerén keresztül arra szólítottak fel Budapesten megszálló vendéget, hogy turisztikai adót fizessen a honlapon keresztül. Közlésük szerint az adó mértéke 1000 (ezer) forint / fő / vendégéjszaka” – áll a főváros figyelemfelhívó közleményében.

A budapesti önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy ő maga nem szed adót a fővárosban szállást foglalóktól.

„Idegenforgalmi adót a bérlemény helye szerint illetékes kerületi önkormányzat, a helyi adókról szóló törvény alapján kizárólag a szállásadóktól szed”

– írják a tájékoztatásban.

Az önkormányzat hangsúlyozza, hogy Budapest hivatalos címerének jogosulatlan használatával az angol nyelvű weblap azt a hamis látszatot kelti, mintha a Fővárosi Önkormányzat hivatalos weblapja lenne, holott Budapest Főváros Önkormányzatának nincs köze szállást foglalókat érintő adó megfizetésére felszólító weblaphoz.

A főváros azt is közölte, a főjegyző csalás bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben. A helyi ügyekben illetékes főjegyző azt is kezdeményezte, hogy a rendőrség intézkedjen az üzemeltetőnél a honlap felfüggesztéséről – zárul az önkormányzat közleménye.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!