1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány meghosszabbította a jelzáloghitelesek kamatstopját.

A kormány meghosszabbítja a lakossági kamatstopot 2024 végéig – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján. 

A kormány tehát arról döntött, hogy 2024 végéig meghosszabbítja a lakossági kamatstop intézményét –ezt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte csütörtökön.

Az MTI azt írta, hogy a kamatstop-intézkedés a bevezetésétől 2024. június 30-ig terjedő két és fél év alatt összesen 266 milliárd forintos megtakarítást jelentett családoknak a kormány számításai szerint. A lakossági kamatstop jelenleg is mintegy 300 ezer családot érint, a kamatstoppal védett fennálló tőketartozás értéke pedig meghaladja az 1.250 milliárd forintot.

A szakportál szerint a kkv-hitelek idén március 31-én lezárult kamatsopjával együtt 400 milliárd forint feletti összegbe került az intézkedés a bankoknak eddig az MNB korábbi közlései alapján, az újabb hosszabbítás nyilvánvalóan újabb tízmilliárdos nagyságrendű bevételkiesést jelent a bankszektornak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!