2p

Több szerződés is lejár, ezek helyére keresnek újakat.

Közbeszerzési eljárásokat indított autóbuszjáratok üzemeltetésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), így 2025-től további modern, klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát buszokkal újulhat meg a fővárosi járműpark.

A BKK közleményében azt írta: eredményes eljárások esetén az új megállapodások a 2015-től forgalomba állt 240 autóbusszal - jelenleg az ArrivaBus Kft. által - teljesített, 2025-től ütemezetten lejáró szolgáltatási szerződéseket váltják ki. Az új szerződések a tervek szerint ugyanúgy tíz évre szólnak, és további két évvel meghosszabbíthatók.

Új buszok jönnek. Fotó: Depositphotos
Új buszok jönnek. Fotó: Depositphotos

A pénteken megjelent ajánlati felhívások első körben 150 új autóbusz - 50 szóló, valamint 100 csuklós - forgalomba állításával végzett szolgáltatást foglalnak magukban. A lejáró szerződések szerint üzemeltetett autóbuszokat folyamatosan felváltó új járművek a város szinte bármelyik vonalán közlekedhetnek majd - írták.

A BKK kiemelte, a fővárosi önkormányzat és a társaság elkötelezett a fenntartható működtetés, a mindenkit megillető tisztább levegő és az élhetőbb Budapest megteremtése mellett. Ezért a fennmaradó 90 busszal végzett szolgáltatás teljesítését teljesen elektromos autóbuszokkal várja el. Az erre vonatkozó közbeszerzési eljárások tervezetten még idén elindulnak - olvasható a kommünikében.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!