1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A főpolgármester-helyettes reagált az inkasszóra.

Kiss Ambrus, a főpolgármester helyettese az ATV Híradónak nyilatkozva úgy fogalmazott: perben és haragban állnak a kormánnyal. Az ügy előzménye, hogy kedden Varga Mihály bejelentette, a Fővárosi Ítélőtábla elutasította a főpolgármester újabb azonnali jogvédelmi kérelmét, így a kincstár 2 milliárd forintot inkasszált a főváros számlájáról. Ezzel már több mint 30 milliárd forint be nem fizetett adót kellett behajtani az önkormányzattól.

Kiss Ambrus hozzátette: 

"mi finanszírozzuk a kormány gazdaságpolitikáját, nem pedig ő finanszírozza az önkormányzat feladatellátási kötelezettségét."

Továbbá elmondta, jogtalannak tartják a szolidaritási hozzájárulás ilyen mértékét, jogtalannak tartják, hogy nettó befizetők, hiszen az lehetetlen, hogy egy önkormányzat nem kap pénzt a feladatainak az ellátására, hanem még ennél jóval többet is befizet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!